İhanet listesini almaya FETÖ'cüler gelmiş!

TSK'nın içine sızan bin 200 paralel subayı tespit eden emniyet, Genelkurmay'ı uyarmak için listeyi vermek istedi. Dosyayı almaya gelen 3 albay da o listedeydi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhanet listesini almaya FETÖ'cüler gelmiş!

DEVRiM TOSUNOĞLU

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından, FETÖ'nün tüm yapılanmaları temizlenmeye çalışılırken Emniyet ile Genelkurmay arasında 6 ay önce çok çarpıcı bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı 6 ay önceki paralel soruşturmasında TSK'ya sızan bin 200 üst düzey subayın ismini belirledi. Emniyet Genel Müdürlüğü, listeyi vermek için Genelkurmay Başkanlığı ile resmi temasta bulundu. Amaç, TSK'yı uyararak gerekli temizliğin yapmasını sağlamaktı.

TSK YAŞ ÖNCESİ TEKRAR İSTEDİ

Genelkurmay Başkanlığı bu listeleri alması için en çok güvendiği 3 Albay'ı görevlendirdi. Ancak gelen 3 albayın da paralel yapı üyesi askerler listesinde olduğu anlaşılınca kriz yaşandı. Emniyet listeyi almaya gelen 3 albaya listeyi vermedi. Durum Genelkurmay'a bildirildi. Bu süreçte yaşanan kriz nedeniyle emniyet listeyle ilgili daha detaylı bir çalışma yapmaya karar verdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın bugün (perşembe) yapılacak YAŞ toplantısından önce yeniden Emniyet Genel Müdürlüğü'nden o listeyi istediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber