HDP'li vekilden skandal açıklama: Darbe girişimi bir senaryo

12 Mart darbesinden sonra askerden kaçarak Kızıldere Köyü'nde samanlığa saklanan ve dava arkadaşlarını ölüme terkeden HDP'li Ertuğrul Kökçü'den skandal açıklamalarda bulundu. Darbe girişimine senaryo diyen Ertuğrul Kürkçü, daha önce bir yapılan çalışmayla tankın altına atlanabileceğini söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'li vekilden skandal açıklama: Darbe girişimi bir senaryo

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine ilişkin skandal açıklamalarda bulundu. 12 Mart darbesinden sonra 30 Mart 1972'de Sivas Kızıldere köyünde askerden kaçarak samanlığa saklanan Ertuğrul Kürkçü, o operasyondan kurtulan tek isim olmuştu. Türkiye solu tarafından o olaydan sonra "hain ve korkak" ilan edilen Kürkçü yıllar sonra HDP'den siyasete girmişti.

HDP'Lİ VEKİL TİYATRO DEDİ

PKK medyasına konuşan Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inenler arasında örgütlerin olduğunu iddia etti. Darbe girişimi sırasında; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te oluşu ve Başbakan Yıldırım'ın Ankara'da olmayışı üzerinden hain girişimi 'tiyatro' olarak değerlendiren HDP'li Kürkçü, tankların karşısında dimdik duranlar hakkında skandal ifadeler kullandı.

İNSANLARIN TANKLARIN ÖNÜNE ATLAMASI...

Ertuğrul Kürkçü, daha önce yapılacak bir çalışmayla insanların tankların altına atlamasının mümkün olabileceği iddiasında bulundu.

HDP'li Kürkçü, şunları söyledi; "İnsanların kendilerini tankların altına atması için maddi olmayan sebepler gerekir. Ancak öte yandan, AKP'nin bir darbe bastırma sürecini başından beri planlamış olduğu doğruysa, önceden bunun simülasyonunun yapılmış olduğunu da söyleyebiliriz. Tayyip Erdoğan'ın alelacele, mutlaka bir kanal bularak sokaklara çıkılması yönündeki telkini yapmak için çırpınmış olması, bizzat darbe simülasyonunun parçasıdır. "

Ertuğrul Kürkçü'nün bu açıklaması sosyal medyada günün alay konusu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber