15/12/2006'nın önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İngiltere Başbakanı Tony Blair, akşam saatlerinde Ankara'ya gelecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Blair ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek.

2- 2007 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda...

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sunuşunu yapacağı bütçe üzerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da görüşlerini açıklayacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilere yanıt vermesi bekleniyor.

3- Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2007 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin 2. toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılacak.

4- Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB zirvesi sona eriyor.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Brüksel'de düzenlediği "AB'nin Çok Kültürlü Kimlik Arayışı: Osmanlı Tecrübesi" konulu sempozyumda konuşacak.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, "Engellilerle İlgili Bilgi Yoksunluğunun Toplumsal Yaşama Yansımaları" konulu toplantıya katılacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Camcılar Odasının Ankara'da düzenlediği "1. Cam Şurası"nda konuşacak.

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İTÜ Maden Fakültesi, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı tarafından Ankara'da düzenlenen "Kömür ve Enerji" konulu seminere katılacak.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İsveç'in başkenti Stockholm'de İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu tarafından Türk işgücünün İsveç'e gelişinin 40. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılıyor.

10- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara'da, ceza infaz kurumlarında üretilen ürün ve el sanatları sergisinin açılışını yapacak.

11- Türkiye'nin Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) hattıyla alacağı Şahdeniz doğal gazından Azerbaycan ve Gürcistan'ın da pay almasıyla ilgili üçlü anlaşmanın, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de imzalanması bekleniyor.

12- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit'i anma toplantılarına katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Ankara'dan Almanya'ya gidiyor.

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'da özel bir hastanenin açılışını yapacak.

13- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın toplantısı düzenleyecek.

14- 67. Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri Ankara'da törende verilecek.

15- TCDD Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 1. Uluslararası Demiryolu Sempozyumu, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

16- İran'da halk, uzmanlar meclisi, yerel yönetimler ve meclis ara seçimleri için sandık başına gidiyor.

17- Tören... Toplantı...Konferans...

- Merkez Bankası'nın ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen, "Dolarizasyon: Sonuçlar ve Politika Seçenekleri" konulu uluslararası konferans sona eriyor.

- TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, TEMA Vakfı ve Toprak Bilimi Derneği, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasası'nda değişiklik yapan yasa konusunda Ankara'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Bursa Osmangazi Belediyesince 3 dilde hazırlanan "Sultan Murat Hüdavendigar ve Balkanlar'da Osmanlı Türk Medeniyeti İzleri" adlı kitabın tanıtımı yapılacak.

- Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneği tarafından "Türkiye Sağlıkta Nereye Gidiyor?" başlığı altında düzenlenen 4. Antalya Sağlık Zirvesi, başlıyor.

- Sağlık Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesinin koordineli yürüttüğü "Ulusal Anne Ölümleri Çalışması"nın bölge toplantısı, Gaziantep'te yapılıyor.

- Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Akalın, İzmir'deki lise öğrencileriyle "Türkçe'nin gücü" konusunda söyleşecek.

- DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, ardından Yuvacık Barajı'nda incelemelerde bulunacak.

18- "Bakımevleri", artık "sevgi evleri" olacak.

- TOKİ ve SHÇEK arasında imzalanan protokol uyarınca artık huzurevi, bakımevi ve rehabilitasyon merkezlerini TOKİ yapacak.

- SHÇEK, atıl durumdaki arsalarını TOKİ'ye verecek, karşılığında TOKİ, çağdaş sosyal hizmet kompleksleri oluşturacak.

- Bakıma muhtaç çocuklar, yaşlılar ve özürlülere "aile ortamına benzer yapılarda" hizmet verilebilmesi için "site" modeli ile "sevgi evleri" kurulacak.

- Özürlülere yönelik bakım ve rehabilitasyon evleri de "engelsiz yaşam merkezleri" durumuna gelecek.

19- Bankacılıkta yabancı payı...

- Sektördeki yabancı payı, eylül ayı sonu itibarıyla İMKB payları dışında yüzde 26,16 olurken, 460 milyar YTL'lik aktifin 120 milyar YTL'lik kısmı yabancıların kontrolünde bulunuyor.

- Gelecek dönemde Oyakbank ve Halk Bankası'nın tamamının yabancı yatırımcılarca alınması durumunda ise sektördeki yabancı payı 35,86'yı bulacak.

20- Futbolda Fortis Türkiye Kupası'da 3. hafta maçlarından 3'ü bugün yapılacak.

21- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ve UEFA Kupası 3. tur maçlarının kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekiliyor.

22- Beko Basketbol Ligi'nde 11. haftanın ilk maçında Beşiktaş Cola Turka ile Pınar Karşıyaka, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 8. haftanın ilk maçında İstanbul Üniversitesi ile Galatasaray, İstanbul'da karşılaşacak.

23- Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde 10. hafta maçları bugün yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber