Darıca'da 111 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

- Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Darıca ilçesinde 111 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 18:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Darıca'da 111 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, 111 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve muhtarların katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, önemli bir süreçten geçtiklerini ve darbe girişimiyle ilgili ilçe genelinde inceleme ve soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

İlçede kurulan Olağanüstü hal (OHAL) Bürosu'nun 24 saat görev yaptığını anlatan Karaman, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan soruşturma kapsamında, ilçe genelinde Darıca Belediyesinden 3, Milli Eğitim Müdürlüğünden 98, İlçe Emniyet Müdürlüğünden 2'si komiser yardımcısı 10 personelin görevden uzaklaştırılarak, gözaltına alındığını ve sorgularının devam ettiğini ifade etti.

FETÖ ile ilişkileri olduğu belirlenen aralarında Fatih Koleji'nin de yer aldığı 4 özel okula el konularak, hazine adına tapu kayıtlarının alındığını kaydeden Karaman, "Okulda okuyan öğrencilerin mağdur edilmemesi için her türlü tedbirlerin alındı. Burada okuyan öğrenciler hangi okula yakınsa kaydını oraya yaptırabilecek. Hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak. Bu kapatılan okullar en kısa zamanda vatandaşın hizmetine açılacak, yeni eğitim yılında yeniden eğitim vermeye devam edecek. Biz fen lisesinin burada olmasını talep ediyoruz. İl de yapılacak görüşmeler doğrultusunda okullarla ilgili kararlar alınacak." diye konuştu.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, ilçede huzur ve sükunetin sağlanması için her türlü tedbirin alındığını, bu konuda herkesten destek beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber