'İncirlik Üssünde bulunan ABD askerleri sınır dışı edilmeli'

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Başkanı Yıldız: "15 Temmuz gecesi yaşanan ihanete karşı Türk milleti tek vücut olmuştur. Türk milleti, dahili ve harici düşmanlarına karşı açık bir mesaj vermiştir. Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İncirlik Üssünde bulunan ABD askerleri sınır dışı edilmeli'

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Başkanı İsmail Yıldız, "15 Temmuz gecesi yaşanan ihanete karşı Türk milleti tek vücut olmuştur. Türk milleti dahili ve harici düşmanlarına karşı açık bir mesaj vermiştir. Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne gelen Yıldız ve beraberindekiler FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin burada açıklama yapmak istedi.

Güvenlik görevlilerinin izin vermemesi üzerine basın açıklamasını Ankara Sanayi Odası(ASO) önünde yapan Yıldız, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyetinin en kötü günlerinden biri olduğunu belirtti.

Yıldız, "Bu kalkışmada İncirlik Üssü ve Amerika Birleşik Devletleri'nin rolü hakkında muazzam bir kaygı durumu ortaya çıkmıştır. Özellikle FETÖ/PDY Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda da muamma oluşmuştur. EKSEN olarak bu durumdan rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz." dedi.

Türk milletinin kalkışmaya karşı tek vücut olduğunu belirten Yıldız şunları kaydetti:

"Türk Milleti dahili ve harici düşmanlarına karşı açık bir mesaj vermiştir. Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu karışık ortamda devlet büyüklerimizden beklentimiz İncirlik Üssünde bulunan Amerikan askerlerini sınır dışı etmeleridir."

Kamuda açığa almalar

Yıldız, olağanüstü hal ile birlikte kamuda açığa alınan memurlar olduğunu anımsatarak, "Milli Eğitim Bakanlığında 21 bin çalışanın açığa alındığı açıklanmıştır. Devletin bazı incelemeleri yapabilmesi ve örgüte yardım yataklık yapan kişileri tespit edebilmesi için gerekli görülen bu uygulamaya itirazımız bulunmamaktadır." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Muhsin Yazıcıoğlu suikastının yeniden gündeme alınmasını talep eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Son olarak malum olduğu üzere Muhsin Yazıcıoğlu davasında gündeme gelen bazı askerlerin isimleri FETÖ'nün darbe girişiminde basına yansımıştır. Bu vesile ile Muhsin Yazıcıoğlu suikastının yeniden gündeme alınmasını talep ettiğimiz de bilinmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber