Eroğlu: Bakanlık'ta 221 personel açığa alındı, sayı artabilir

Eroğlu, bakanlığı ile ilgili yapılan açığa alınmalarla ilgili soruya ise bugüne kadar 221 personelin açığa alındığını, bu sayının artabileceğini dile getirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Bakanlık'ta 221 personel açığa alındı, sayı artabilir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Darbe girişimi yapanların kahraman ordumuz içinde Mehmetçikler arasında yüzde 1,5 gibi hain grup. Bunu da dikkate almak gerekir. Bütün askerlerimizi özellikle itham altında bırakmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Allah'a şükürler olsun ki bu darbe girişimi, milletin iradesi, Cumhurbaşkanımızın cesareti ve bütün herkesin kararıyla sona erdi." dedi.

Eroğlu, bazı ziyaretlerde bulunmak ve "demokrasi nöbetine" katılmak için geldiği Afyonkarahisar'da AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsünün, en alçak darbe girişimi olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Üniforma içinde kendilerini gizleyen hainlerin darbe komplosunun ötesinde bir densizin talimatıyla darbe girişimine giriştiklerini söyleyen Eroğlu, "Ancak bu darbe girişimi karşısında 79 milyon vatandaşımızı buldu. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle dirayeti, cesaretiyle darbe, akşam saatlerinde gece yarısı kırılmıştır." dedi.

Bir vatandaşın "İdam gelmesi lazım" sözleri üzerine Eroğlu, "En ağır bir şekilde cezalandıracağız. Tabii milletimiz ne isterse TBMM milletvekillerimiz bizler sizlerin hizmetkarıyız. Dolayısıyla millet ne talep ederse onu yapmak bizim boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

- "Mehmetçikler arasında yüzde 1,5 hain grubu dikkate almak gerekir"

Hainlerin çocuklara, suçsuz insanlara, kadınlara, ihtiyarlara dahi ateş ettiğini, hatta ateş etmenin yanı sıra "otur, diz çök, nişan al, tara" şeklinde talimat verdiklerini, böyle bir hainliğin görülmediğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Komutanlarımız Akıncı'ya gittiği zaman onların maruz kaldığı muamele aynen şöyle diyorlardı; 'Bir düşman ordusuna esir olsak, böyle kötü muamele görmeyiz.' Yani düşmandan alçak çok daha hain bir darbe teşebbüsü milletin iradesiyle gerçekten milletin özellikle kendi iradesine sahip çıkmasıyla önemli. Darbe girişimi yapanlar kahraman ordumuz içinde Mehmetçikler arasında yüzde 1,5 gibi hain grup. Bunu da dikkate almak gerekir. Bütün askerlerimizi özellikle itham altında bırakmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Allaha şükürler olsun ki bu darbe girişimi milletin iradesi, Cumhurbaşkanımızın cesareti ve bütün herkesin kararıyla sona erdi ama şimdi meydanları boşaltmıyoruz. Başkomutanımız dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci emrine kadar buralarda bekleyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi akşamı davranışının cesaret örneği olduğunu belirten Eroğlu, "Dünyada başka bir lider olsa başka bir yere kaçardı. Ancak Cumhurbaşkanımız İstanbul'a geliyor. Orada uçaklar alçak uçuş yaptığı için alt kattaki camlar tamamen kırıldı. Halka korku salmak istiyorlar. Bilemedikleri bir şey var bu vatandaş ve millet kahramandır, senin uçağından falan korkmaz ey hain. Devletimiz, hükümetimiz dimdik ayakta ve hainler tamamen tespit edildi. Bağlantıları kamu kurumlarında da var, bazen kurunun yanında yaşta yanabilir. Darbe girişiminde bulunlara cezası en ağır şekilde ödetilecektir." dedi.

- Bakan Eroğlu soruları cevapladı

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, Fetullah Gülen'in Mısır'a iltica edeceği ile ilgili haberlerin olduğuna ilişkin sorusuna şöyle cevap verdi:

"Çeşitli havadisler gelip gidiyor ama bunların kesin olup olmadığına dair tereddüdümüz var. Kaldı ki Amerika'da her şey sabit. Dosyaları gönderdik iadesi konusunda. Öyle sanıyorum ki, Amerika bunun başka bir ülkeye kaçmasına müsaade etmeyecektir. Zaten Amerika ile suçluların iadesi konusunda anlaşmalarımız var. Bunun da iade edileceği konusunda düşüncemiz var."

Eroğlu, bakanlığı ile ilgili yapılan açığa alınmalarla ilgili soruya ise bugüne kadar 221 personelin açığa alındığını, bu sayının artabileceğini dile getirdi.

Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından uzun çarşıda esnaf ziyareti yaparak Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber