'15 dakikalar' demokrasi ve ülkeyi kurtardı

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Yıldırım, darbecilerin saldırılarından 15 dakika erken hareket ederek sıyrılmış

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Temmuz 2016 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'15 dakikalar' demokrasi ve ülkeyi kurtardı

Buket Güven ANKARA

Milli iradeye karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Türkiye'nin geleceğine 15 dakikalar damga vurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın darbeci hainlerin baskınlarından 15 dakika önce bulundukları yerden ayrıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını ve 15 dakika ile darbecilerin baskınından kurtulduğunu, "Marmaris'te yapılan operasyon ki orada benim iki korumam şehit oldu, eğer orada ben şöyle bir 15 dakika daha kalmış olsaydım bu defa beni ya orada öldüreceklerdi veya beni alıp götüreceklerdi. Fakat oradaki artık bir arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmenin neticesinde hemen anında oradan hareket edip çıkmış olmamız, onların bizi yakalamasını engellemiş oldu" sözleriyle anlatmıştı.

KRİTİK KÖPRÜDEN GEÇMİŞ

TSK içindeki FETÖ'cü hainlerin başlattığı darbe girişiminin ilk saatlerinde İstanbul'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın da bu hainlerden 15 dakikayla kurtulduğu öğrenildi. O gün resmi programlarını sürdürmek için İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan Başbakan Yıldırım akşam saatlerinde bu yakadaki programlarını bitirerek Asya yakasına geçti. Darbeci askerlerin Boğaz Köprüsünü kapatmasının 15 dakika öncesinde Başbakan Yıldırım'ın köprüyü kullanarak karşı tarafa geçmesi "15 Temmuz darbe girişiminde 15 dakikalar devletin zirvesini-Türk demokrasisini kurtardı" yorumlarına neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber