'Konut'ta tarihi fırsat

Emlak Konut, darbe girişiminin ardından sektörü canlandırmak amacıyla yüklenici firmalarla birlikte yeni bir kampanya başlatıyor. 30 projede 15 bin konut ve ticari alan, sosyal konutlara uygulanan koşullarla satılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Temmuz 2016 08:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Konut'ta tarihi fırsat

DUYGU ERDOĞAN

Emlak konut GYO, darbe girişimi sonrasında gayrimenkul sektörünü canlandırmak amacıyla, yüklenici firmaları dayanına alarak "TÜFE'li Satış Kampanyası" başlatıyor. Pazartesi günü başlayacak ve ağustos ayı boyunca geçerli olacak kampanya çerçevesinde yüzde 20 peşinat, 0.70 faiz ve 120 ay vade gibi kolaylıklar sunulurken, bu şartlar, toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanı kapsayacak.

Emlak Konut tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Gelir paylaşımlı projelerimizde satışlar peşin (banka kredisi dahil) ya da kısa vadeli senetlerle yapılmakta. Ancak son dönemde yaşamış olduğumuz gelişmelerden sonra piyasadaki bekleme eğilimini kırmak ve satışları artırmak, bu süreçte yüklenicilerimizin nakit akımlarına pozitif katkı yapabilmek için kampanya düzenlenmiştir" denildi.

Bu satışlarda peşinat ve ilk 12 aylık taksit tutarından emlak Konut kendi payını almayarak, tahsilatın tamamını yüklenicinin proje hesabına aktaracak. 13. aydan sonraki tüm vadeli alacaklar ise Emlak Konut'a kalacak ve bu vadeli alacaklar yüklenicilerin Emlak Konut'a olan taahhüdünden düşülecek. Bunun maksimum limiti yüklenicilerin Emlak Konut'a taahhüt ettikleri şirket payı toplam gelirinin yüzde 20'si olacak.

'En doğru zaman'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyayı hayata geçirme kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, canını ortaya koyarak görülmemiş direniş gösteren Türk milleti, her şeyin en iyisini hak ediyor" ifadesini kullandı.

Tarihi bir kampanyayı hayata geçirdiklerinin altını çizen kurum, bugüne kadar alt gelir grubu için uygulanan oranların orta ve üst gelir grubu için de geçerli olacağını söyledi. Emlak GYO, "Aldığımız kampanya kararı tarihte bir ilk. Aylık yüzde 0.70 faiz oranı, yılda yüzde 8.4 gibi bir orana denk geliyor. Bu, finans kuruluşlarının bile kısa vadede altından kolay kolay kalkacağı bir oran değil. Kampanyamız şirketimizin nakit akışında olumsuz bir etki yapmayacağı gibi aksine satışları artıracak, sektöre ivme kazandıracak. Konut sahibi olmak ve gayrimenkule yatırım yapmak için en doğru zaman" açıklamasında bulundu.

Emlak Konut GYO şartnamesinde, TÜFE'li satışlarda 30.06.2017 tarihine kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacağı, bu güncellemenin 2017 yılının ikinci döneminden itibaren başlaması öngörülüyor. Şartnamede TÜFE oranının 6 aylık yüzde 5'i aşması durumunda ise satışlar için güncelleme oranının 6 aylık yüzde 5'le sınırlandırılacağı belirtiliyor.

Peşin ödeme yüzde 20 oldu

Söz konusu kampanya ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedefleniyor. Kampanya çerçevesinde , bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkıyla 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli kampanyanın diğer bir seçeneğindeyse bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30 peşin, kalan yüzde 70'lik kısmının 120 aya kadar TÜFE'li veya aylık yüzde 0.70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu.

İşte 30 proje

Emlak Konut'un kampanyasına dahil olacak projeler şöyle sıralanıyor:

"Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları dükkanlar, Bahçekent Emlak Konutları Ofisler, Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları dükkanlar, Başakşehir Merkez Çarşı (MAKRO), Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent dükkanlar, esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panorama Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidakule Ataşehir dükkanlar, Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Park Mavera 2."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber