Savunma Bakanı'nın Özel Kalem Müdürü firar

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NTV canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Temmuz 2016 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savunma Bakanı'nın Özel Kalem Müdürü firar

''ÖZEL KALEM MÜDÜRÜM FİRARDA''

- Özel kalem müdürüm Kurmay Albay Tevfik Gök gözaltına alınmış bırakılmış şu anda firarda.

- 197 general ve amiral TSK dışında fakat 99 terfi oldu 227'ye düşmüş gözüküyor general amiral sayısı. TSK'da general sayısı zaten fazlaydı. General sayısının fazla olduğu konuşuluyordu uzun süredir.

DARBEYLE SUÇLANAN EMİR SUBAYLARI

Darbeyle suçlanan emir subayları ihraçlarda neden yoktular?

İkinci bir liste var onları da göndereceğiz içinde bu yaverler de var. Darbeye katılan hiçbir teröristi TSK içinde barındırmayacağız.

ASKERİ YARGIDAKİ DÜZENLEMELER

Herkesi suçlamak haksızlık olur. 15 Temmuz'u bir sadece vak'a bazında değerlendirirsek yanılırız. Gerek şart ama yeter şart değil. Sebeplerine temellerine inmek neden böyle oldu? 60'da 80'de oldu neden böyle oluyor sorusuna köklü cevaplar getirmek zorundayız. Buna çalışıyoruz.

Ordunun envanterindeki tanklar uçaklar nasıl etkilendi?

Kullanılamaz durumda olan helikopter uçak yok kayıp helikopter uçak da yok.

Kayıp firari ordu mensubu var mı?

Var. Özel kalem müdürüm gibi..

1 numara tespit edilebildi mi?

Onlarda hiyerarşi bizim bildiğimiz değil astsubaya paşa lakabı takmışlar generaller ondan emir alıyor. Darbeyi kimin yönettiğini biliyoruz. Akıncı'da yöneten isimler var. Bir tane tümgeralle üç tane tuğamiral tuğgeneralin yönettiğini biliyoruz. Tuhaf olan şu. Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'a diyorlar ki "Senin ne işin vardı Akıncı Üssü'nde, 'Merak ediyordum görmemiştim, görmeye geldim" diyor. Düşünün bunlar asker elbisesi giymişler. Bütün türk milletinin gözbebeği olan üniformayı giymişler. Bunların ihanetleri en üst noktada.

Askeri okullardan ayrılmak zorunda kalan öğrenciler...

Bu konuda çalışmayı tamamladık. Birkaç alternatifli çalışmamız var. O arkadaşlarımızın sorunlarını çözecek düzenlemeyi sağladık. Geri dönmelerde çok dikkatli olmamız gerekiyor. Geri dönmekle ilgili şöyle bir çalışmamız var. Bunlar pilotlara çok önem vermişler. Kendilerinden olmayan pilotları daha çok sağlık muayenesiyle elemişler. Bu durumda olanlara geri dönüş hakkı getirecek bir çalışma hazırladık.

Tazminatlarla ilgili de bir çalışma yaptık. Geçmişe dönük bir düzenlemeyi hazırladık ama kapsamını başbakanımız ve maliye bakanımızla istişare ile belirleyeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber