İşportacı, direnişe 14 yaşındaki oğluyla katıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 14 yaşındaki oğluyla, direnişe destek veren işportacı Hasan Kaya'nın çektiği görüntülerde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi önünde yaşananlar yer alıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2016 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşportacı, direnişe 14 yaşındaki oğluyla katıldı

Görüntülerde, valiliğe gitmeye çalışan asker konvoyunun önü vatandaşlarca kesiliyor. Vatandaşlar askerlere, darbe girişimi olduğunu söyleyerek, gitmelerine izin vermeyeceklerini söylüyor. Durumdan haberi olmayan askerler, olayı öğrenince, vatandaşa silah doğrultmuyor. Bunun üzerine vatandaşlar da "En büyük asker bizim asker" sloganları atarken, bazılarının da "Bunlar emir kulu, hepsinin annesi babası sokaklarda" dediği ve bunun üzerine bazı askerlerin de ülkücü işareti yaptığı görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki görüntülerde de operasyonla alınan bir albayın, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendiği ve polisin de havaya ateş ederek, darbeci subayları korumaya çalıştığı dikkati çekiyor.

Hasan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı duyduktan sonra 14 yaşındaki oğluyla Vatan Caddesi'ne gittiklerini anlatarak, darbeci askerlerin valiliğe gittiğini öğrendikten sonra oğluyla beraber valiliğe gittiğini söyledi.

Valiliğe giden askerlerin önünün vatandaşlarca kesildiğini belirten Kaya, şunları anlattı:

"Oradaki askerlerimiz neyin ne olduğunu bilmiyordu. Biz onlara telkinde bulunduk. 'Bakın sizler bizim askerimizsiniz. Bizim canımız ciğerimizsiniz. Size o silahları bize doğrultasınız diye vermedik. Bizi koruyasınız diye verdik. Şu an sizin anneleriniz babalarınız da sokaklarda. Yanlış bir işe yönlendirildiniz. Kesinlikle bu işten cayın ve kışlanıza dönün.' diye. Buradaki askerlerin çoğu olaydan haberleri olmayan masum erlerdi. Zaten erler de 'bizim bir şeyden haberimiz yok. Biz de bu vatanın evlatlarıyız. Biz halk toplanana kadar neyin ne olduğunu bilmiyorduk. Biz halkımıza zaten silah sıkmayız' dediler ve araçlarına binerek gittiler. Çok bilgi kirliliği var. İşte, askerin linç etme görüntüleri filan... Çok yanlış haberler yapılıyor. Tabii ki o insanların içerisinde provokatörler de vardı. Ama yine bizim vatandaşlarımız çok sağduyuluydu. O askerleri 'En büyük asker bizim asker' tezahüratlarıyla gönderdiler. Kimsenin kılına zarar gelmedi. Askerler kuş gibi titriyorlardı. Emirlerini dinleyip bize silah doğrultabilirlerdi. Ancak, olayı öğrenince araçlarına binip masum masum, komutanlarından gelecek talimatı beklediler. Halkın ve askerlerin tepkisini gören hiç bir komutan da zaten olumsuz bir emir veremezdi."

Vatandaşlarda çok büyük bir direnme duygusu olduğunu dile getiren Kaya, üzerlerine ateş açıldığında vatandaşın yere yattığını, ancak bir adım dahi geri gitmediğini aktardı.

Darbeci askerlerin, vatandaşla baş edemeyince, son çare olarak belediye binasına sığındıklarını belirten Kaya, "Zaten orada hapsoldular. Daha sonra yeniden ateş etmeye başladılar. Emir dinlemeyip de vatandaşa silah çekmeyen hiç bir askere dokunulmadı. Ancak bu vatandaşa silah sıkan askerlere karşı vatandaşta büyük bir öfke oluşmuştu. Operasyondan sonra yakalanan askerleri götürmeye çalışan polis ekipleri, canla başla onları korumaya çalıştı. Ancak, öfkeli kalabalık, oradaki albayı linç etmeye çalıştı. Polis de çaresiz kaldı. Havaya ateş açtı. O şekilde askerleri götürmeyi başardı." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber