Gazi Üniversitesi'nde devir teslim yapıldı

Prof. Dr. Uslan, Gazi Üniversitesi rektörlüğünü vekaleten yürüten Prof. Dr. Üzülmez'den görevi devraldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2016 11:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Gazi Üniversitesi'nde devir teslim yapıldı

Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazi Üniversitesi rektörlüğünü vekaleten yürüten Prof. Dr. İlhan Üzülmez'den görevi devraldı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde yapılan devir teslim töreninde konuşan Üzülmez, "10 gündür yürütmüş olduğum, manevi yükü ağır olan bu görevi asıl sahibine devretmenin mutluluğu içerisindeyim." dedi.

Üzülmez, yeni rektör Uslan'ın akademik hayatının tümünün Gazi Üniversitesinde geçtiğini bu yüzden üniversiteyi tanıdığını ve sorunları bildiğini belirterek, "Kendisine kutsal ve zorlu görevde başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Yeni rektör Prof. Dr. Uslan, 15 Temmuz gecesi "darbe girişimi" tanımının bile az gelebileceği bir süreç yaşandığını, bu süreçten milletin dirayetli, vakur ve asil duruşu ile çıkıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bir milletin meclisini, bir milletin muhaberat ve harekat merkezlerini işgal güçleri bombalayabilir. Bir milletin fertlerinin üzerine helikopterlerle, tanklarla ve uçaklarla mermiyi, bombayı ancak işgal güçleri yağdırabilirdi. Milletimiz, istiklal ruhuyla, istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. Bu vakur duruşla hamd olsun bu badireyi atlattık."

Uslan, rektörlük görevini vekaleten yürüten Üzülmez'e başarılarından ve emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

"Milletimizin asil ve vakur duruşu neyse, neye karşı direnç göstermişse, bizim de vatanımızın ve milletimizin öncelikleri doğrultusunda duruşumuz aynı şekilde olacaktır." ifadesini kullanan Uslan, görevi Üzülmez'den devraldı.

Görevi devraldıktan sonra salonda bulunan konuklara ve basın mensuplarına seçim beyannamesini okuyarak seslenen Uslan, üniversite öğrencisi olarak girdiği Gazi Üniversitesine rektör olarak atanmanın mutluluğu içinde olduğunu dile getirdi.

Uslan konuşmasında, "Görevin şahsıma tevdi edilmesinden itibaren bunu kutsal bir kamu görevi olarak telakki edip, bu görevi asil ve eşsiz milletimize hizmet noktasında büyük bir fırsat ve son derece önemli ve yüksek bir sorumluluk olarak addediyorum. Gazi Üniversitesi bizim için dünü bugünü ve yarınıyla kucaklaşan dev bir toplumsal sözleşmeyi ifade ediyor. Bu vesileyle üniversitemizi bir mekanizma olarak değil geçmişten aldıkları, bugüne kattıkları, geleceğe aktaracaklarıyla yaşayan bilimsel bir organizma gibi, büyük bir aile olarak görüyorum. Bu büyük ailenin, geleceğine ilişkin öngörü, tasarım, tasavvur ve tahayyülleri olduğunu biliyorum." dedi.

Gazi Üniversitesini bilimsel, inovatif, sanatsal, kültürel ve sosyal sorumluluk projelerine açık bir kurumsal yapı haline getireceğini kaydeden Uslan, bilim, inovasyon, teknoloji ve sanat üst kurulu oluşturacaklarını kaydetti.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturu ile büyük bir azim ve karalılık içerisinde üniversitemizi hak ettiği yere taşıyacağımızdan hiç kuşkumuz olmasın." şeklinde konuşan Uslan, iyi niyet ve samimiyetle çalışacaklarını ifade etti.

Rektör Uslan, seçim sürecinde aday olarak sürece katkı sunan tüm adaylara, tüm öğretim üyelerine, Yükseköğretim Kurulunu üyelerine ve kendisine bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber