Yıldırım: Şehrin içindeki tüm askeri kışlalar kapanacak

Başbakan Yıldırım, nereden darbeci bir askeri araç çıkmışsa orasının kapatılacağını, açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2016 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Binali Yıldırım, "Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada Ankara'nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde? Düşman Ankara'da, İstanbul'da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir." dedi.

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 9 kişinin şehit olduğu Ankara'nın Kazan ilçesinde, belediye binası önünden vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, "Contacılar contayı yaktılar, contacılar nalları diktiler ama millet dimdik ayakta." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'un "Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adı" olduğunu vurgulayan Yıldırım, "15 Temmuz'u her yıl 'Demokrasi Şehitleri Günü' olarak anacağız, kutlayacağız. O gün sokağa çıktınız, 15 gün oldu sokaktasınız, meydanlardasınız. Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da Türk milletinin kahramanlığının ne kadar farklı olduğunun dünyaya gösterildiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Siz 79 milyon vatan evladı, yurdun her köşesinde destanlar yazdınız, kahramanlık destanı yazdınız, tarihe isimlerinizi altın harflerle yazdırdınız. Allah sizden razı olsun. Milli iradeye karşı büyük kalkışmayı bir olarak, beraber olarak, sahip çıkarak boşa çıkardınız. O gece Türk milleti demokrasisini hedef alan hainlere hak ettiği dersi vermiştir. Şimdi artık herkes şunu bilmelidir. Kim olursa olsun bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, bu millete ayar vermeye çalışanlar, ölümden ölüm beğensinler. Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada Ankara'nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde? Düşman Ankara'da, İstanbul'da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir. Onun için her şey yeniden elden geçirilecek. Her şey daha güzel olacak."

- "Bu hainlere gereken dersi Kazan'da verdik"

Başbakan Yıldırım, 79 milyon insanın bir, beraber ve birlikte Türkiye olduğunu, bununla gurur duyduklarını belirterek,15 Temmuz'un aynı zamanda Türkiye'nin Kürt'üyle, Türk'üyle, CHP'lisiyle, MHP'lisiyle, milliyetçisiyle, liberaliyle her tür görüş, parti ve sivil toplum örgütünün bir ve beraber olduğu, tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak için kenetlendiği günün adı olduğunu aktardı.

"Bize düşen görev bu birlikteliği muhafaza emektir." diyen Yıldırım, nasıl dostluklar dışarıda artırılmaya devam ediliyorsa içeride de artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Bir ve beraber olmanın önemine dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çünkü birlikten kuvvet doğar. Birlik olduğumuz için bu kalkışmalara, bu hainlere gereken dersi Kazan'da verdik. Bugünden sonra ülke olarak, millet olarak daha da güçlü olacağız. Birbirimizin hukukunu daha fazla koruyacağız. Bu ülkenin hiçbir çocuğunu ihanet odaklarının elinde bırakmayacağız. PKK terör örgütüne de gereken dersi vereceğiz. Türkiye'nin düşmanlarına karşı 79 milyon tek yürek, tek bilek biriz, beraberiz. İşte Kazan, işte Türkiye, işte ay yıldızlı bayrak, hepinizden Allah razı olsun. Bütün şehitlerimize, 15 Temmuz demokrasi mücadelesinde göğsünü kurşunlara, bombalara siper eden, tankların önünde kahramanlar gibi duran bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar, hayırlı ömürler diliyorum. Hepinize 15 Temmuz gecesi ülkemizi ve geleceğimizi karartmaya kalkışan hainlere verdiğiniz o şanlı direniş için, kahramanlık için tek tek teşekkür ediyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de darbe teşebbüsünün merkezinin Akıncılar olduğuna işaret ederek, ilçe halkının 9 şehit verdiğini anımsattı.

Devletinin dibini oymaya çalışan FETÖ'nün, millet tarafından bir gecede yok edildiğini söyleyen Gökçek, Kazanlıların darbeye karşı canlarını ortaya koyarak büyük kahramanlık gösterdiğini ifade ederek, "Kazan'ın ismi 'Kahraman Kazan' olmalıdır." dedi.

- Notlar

Başbakan Binali Yıldırım, Kazan Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından, belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, alandaki otobüs üzerinden, eşi Semiha Yıldırım ile vatandaşları selamladı. Yıldırım'ın konuşması esnasında, vatandaşlar "İdam isteriz", "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı.

Yıldırım'a, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Cemil Çiçek, Ali Babacan ve Emrullah İşler'in de aralarında bulunduğu bazı AK Parti milletvekilleri de eşlik etti.

Başbakan: Akıncı üssü kapatılacak

Yıldız Nevin Gündoğmuş,Kurbani Geyik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber