Cezaevlerinde kırmızı alarm

Darbe girişiminin ardından tutuklanan 10 bine yakın FETÖ mensubunun intihar etme ve kaçma ihtimallerine karşılık cezaevlerindeki tedbirler arttırıldı. Cezaevleri önündeki emniyet kuvvetleri, 24 saat nöbet tutarken cezaevindeki tüm bölümlerde günde 2 defa denetim ve kontrol yapılacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevlerinde kırmızı alarm

17-25 Aralık darbesi öncesinde toplanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını Sincan T Tipi Cezaevi'ne koymayı planlayan FETÖ'nün darbecilerinin planları bir kez daha suya düştü. 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, 10 bine yakın darbeci asker, hakim, savcı, polis ve sivil tutuklanarak cezaevlerine gönderildi.

24 SAAT NÖBET

FETÖ üyesi darbeci teröristlerin intihar etme ve kaçma ihtimallerine karşılık Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde kırmızı alarm durumuna geçti. Tedbirlerin arttırıldığı cezaevlerinin önünde emniyet kuvvetleri 24 saat nöbet tutuyor. Cezaevlerindeki örgüt mensuplarının yakınları ve avukatları ile görüşmelerine de sınırlama getirildi. Cezaevlerinin içindeki güvenlik tedbirleri de arttırıdı. Cezaevindeki tüm bölümlerde günde 2 kez denetim ve kontrol talimatı verildi. Talimat kapsamında cezaevlerinin çatıları her gün kontrol edilecek

Fazlı Şahan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber