Özel Harekatçılar halkın gözbebeği

Hain darbe girişimi sırasında canlarını hiçe sayarak görev yapan Özel Harekat Polisleri'ne büyük ilgi var. Vatandaşlar "Özel Harekat sayısı artırılmalı" diyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel Harekatçılar halkın gözbebeği

Güneydoğu'da verdikleri cansiperane mücadelenin ardından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da askerlerin karşısına dikilen ve vatandaşların gözünde kahraman olarak görülmeye başlanan Özel Harekat Polisleri'ne ilgi giderek artıyor. Taksim'de ve İstanbul'un birçok noktasında sokakta güvenlik önlemleri alan Özel Harekatçılar'la sohbet eden vatandaşlar hatıra fotoğrafları çekiyor.

'DİK DURUŞ, GURURLANDIRDI'

Demokrasi nöbetlerine katılan Hakan Can Çil, Özel Harekat sayısının artması gerektiğini belirterek, "Taksim'e gelen darbe girişimcisi askerleri engellemek için mücadele verdik. 16 gündür Taksim Meydanı'nda demokrasi nöbetindeyiz. Bizimle birlikte Özel Harekat polisleri de gelişmiş silahlarıyla nöbet tutuyorlar. Polisimizin yanımızda yer alması ve hainlere karşı korkutucu olması bize güven veriyor" dedi. Demokrasi nöbetinde olan 18 yaşındaki Barış Uzunca ise, "Komilik yapıyordum. 15 Temmuz günü askerler meydanı işgal ettiklerinde vatana ihanet edenlere karşı mücadelemizi verdik. Polisimizin dik duruşu da bizi gururlandırdı. Özellikle Özel Harekat polislerimiz dosta güven, düşmana korku veriyor" temennisinde bulundu.

'SURİYE GİBİ OLUR MU' KORKUSU

İstanbul'da yaşayan Suriyeli Şahin Abdal ise, "Askerler Taksim Meydanı'na geldiklerinde ve halkın karşı koyuşunu gördüğümde buranın da Suriye gibi olmasından korktum. Türk vatandaşlarla birlikte ben de Taksim'i darbeci askerlere bırakmamak için mücadelemi verdim. Demokrasi için halkın canını hiçe sayarak mücadele vermesi benim de hayranlığımı kazandı" dedi.

MUSTAFA KAYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber