Bu cihazla Alzheimer hastaları artık kaybolmayacak

Son yıllarda ülkemizde sıklıkla rastlanan hastalıkların başında gelen Alzheimer, pek çok kayıp vakasını da beraberinde getiriyor. İki Türk mühendis Barış Dur ve Haluk Gökçe'nin geliştirdiği Alzigo GPS'li takip sistemi artık kayıp vakalarında Alzheimer hastaları ve yakınları için umut taşıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 09:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Bu cihazla Alzheimer hastaları artık kaybolmayacak

AKILLI KOL SAATİ

Alzheimer hastalarının evlerinden çıkıp kaybolmalarına son zamanlarda oldukça sık rastlanıyor. Bu durumun önüne geçmek ise yazılımı Türk mühendisler tarafından geliştirilen Alzigo GPS'li akıllı takip sistemiyle mümkün. Bu sistem Alzheimerlı kişinin yerini belirlemenize hem de onunla konuşabilmenize olanak veriyor. Akıllı saat teknolojisiyle kişinin konumunu belirleyip acil durumlarda sinyal gönderen sistem; akıllı telefonlara indirilen bir uygulama ve kol saatinden oluşuyor. Kol saati hafif ve kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanmasının yanında, tanımlanan iki numarayı arayabiliyor. Ayrıca saatin koldan çıkması gibi acil durumlarda sistem hastayı takip eden yakınlarına uyarı gönderebiliyor.

ALZHEİMER HASTALARINA TAKİP

Alzigo'nun dikkat çekici bir diğer özelliği ise akıllı cihazlardaki aplikasyon üzerinden belirlenebilen "Güvenli Bölge" uygulaması. Bu uygulama sayesinde hasta yakınları Alzheimerlı kişinin bulunduğu konumları göz önüne alarak belli bir güvenli bölge çemberi oluşturabilir, kişi bu alan dışına çıktığı an uygulama tarafından uyarılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber