Sahte belgelerle hayalini çaldılar

FETÖ'cülerin "Asker olamaz" raporu verdiği Çağatay Uzun'un hiçbir sağlık sorunu bulunmadığı belirlendi. Karara itiraz eden genç, annesinin gözü önünde dayak yedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte belgelerle hayalini çaldılar

Askeri okullardaki FETÖ'cü yapılanmanın mağdurlarından biri olan Çağatay Uzun'un hayatı, 2014'te Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ni (GATA) kazanmasıyla alt üst oldu. Çocukluk hayalini başarmanın mutluluğuyla Ankara'ya giden Uzun'a ortopedi ve dahiliyeden sahte belgelerle "Askeri öğrenci olamaz" raporu verildi. Dünyası başına yıkılan Uzun, hemen başka hastanelerin yolunu tuttu. Genç öğrencinin hiçbir sağlık sorunu bulunmadığı ortaya çıktı. Ankara 3. İdare Mahkemesi'ne başvuran Uzun için mahkeme, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni bilirkişi olarak tayin etti. Gence yapılan haksızlığı belgeleyen hastane, "Askeri öğrenci olur" raporu verdi. Mahkeme ayrıca GATA'daki hukuka aykırı idari işlemin yürütmesini de iptal etti. Çağatay Uzun yürütmeyi durdurma kararından 89 gün sonra spor ve sözlü mülakat için tekrar GATA'ya çağrıldı. Spor sınavını geçen Uzun, sözlü mülakatta geçersiz not aldı.

'ALBAY KÖSE ÖRTBAS ETTİ'

Karara itiraz eden genç, GATA'nın ortasında annesinin gözü önünde darp edildi. Darp raporu alan Uzun, sorumlulardan tekrar şikayetçi oldu. FETÖ'cülerin hayallerini çaldığını söyleyen Uzun, "İki yıldır mahkeme kapılarında gidip geliyorum. Bana yapılan haksızlığı ispatlamak için uğraşıyorum. 15 Temmuz'dan sonra çoğunun darbeci olduğunu öğrendiğim GATA'daki personeli sahte rapor tanziminden dolayı resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma, darp, hakaret ve mahkeme kararını geç uyguladıkları için dava ettim. Şikayetlerim Hakim Albay Muharrem Köse tarafından örtbas edildi" dedi.

UĞUR YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber