Bilişimde 25 şirketin büyümesi %100'ü aştı

Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi" araştırmasına göre geçen yıl bilişim şirketlerinin gelirleri bir önceki yıla göre TL bazında yüzde 16,5 büyürken, yüzde 100'ün üzerinde büyüyen şirket sayısı 25 oldu. Bilgi teknolojilerinde liderliği İndeks Bilgisayar alırken, iletişim teknolojilerinde zirve Türk Telekom'un oldu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilişimde 25 şirketin büyümesi %100'ü aştı

M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri tarafından 2015 yılına dair yapılan, "Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi" araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre bilişim şirketlerinin gelirleri bir önceki yıla göre TL bazında yüzde 16,5 büyüdü. 89 yeni şirketin listeye girdiği sıralamada yüzde 100'ün üzerinde büyüme gösteren şirket sayısı 25 oldu. Etkinlikte bilişim teknolojilerinin toplam 58 kategoride zirveye ulaşan şirketlerinin yanı sıra bir yenilik olarak ciro sıralamasına göre "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Teknolojileri sektörlerinin ilk 5 şirketi" ödülleri de sahiplerini buldu.

Bilgi teknolojileri şirketleri arasında liderliği İndeks Bilgisayar alırken, Teknosa ikinci, Penta üçüncü, Hewlett-Packard dördüncü, Multinet ise beşinci oldu. İletişim Teknolojileri şirketleri sıralamasında zirve Türk Telekom'un olurken, zirveyi sırasıyla Turkcell, Vodafone, Genpa ve KVK şirketleri izledi. Sonuçlara göre, "Son Yılda En Fazla Büyüyen Bilişim Şirketi" Kalepro, "Son 3 Yılda En İyi Performans Gösteren Bilişim Şirketi" ise Datagate olarak belirlendi.

HEDEF 'BİLGİ TOPLUMU'

Düzenlenen ödül törenine programındaki yoğunluk nedeniyle katılmayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı yazılı açıklamada, Dünyadaki bilişim yarışından geri kalmamak için bilgi toplumu olma hedefiyle hareket ettiklerini ifade etti. Arslan, şunları kaydetti: "Artık her şey dijitalleşiyor. Türkiye'de bilişim sektörünün toplam ihracatı 1 milyar dolar, yazılım sektörünün ihracatı ise yaklaşık 500 milyon dolar civarında. Toplam ihracatımızda yazılım sektörünün payını en az yüzde 2 seviyelerine çıkarmak zorundayız."

AFRİKA SEVİYESİNDEN AVRUPA'NIN İLK 5'İNE

Türkiye'de de Ar-Ge yatırımlarının hızla artmaya başladığını bildiren Arslan, şöyle devam etti: "13 yıl önce internette Afrika seviyesinde olan Türkiye bugün Avrupa'nın ilk beş ülkesi arasına girdi. İnternet altyapısında duble yollarla bile yetinilmedi, 10 şeritli, hatta 20 şeritli otobanlar inşa edildi. İnternet bağlantı hızımız 20 bin, hatta 30 bin kat arttı. Genişbant internet altyapısını sağlayan fiberoptik kablo uzunluğumuz 270 bin kilometreye yaklaştı. Türkiye'nin 66 bin kilometrelik karayolu ağının 4 katından fazla fiberoptik kablo ağına sahip olduk."

TELEKOM ACİL DURUMLARDA HEDEF OLUYOR

Ödül töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı gösterilen fedakarlıkları anımsatarak, Türsat'ta verilen iki şehide ve ciddi hasara rağmen iletişimin asla kesilmediğine dikkat çekti.

Zerey, şunları ifade etti: "Burada gördük ki telekom altyapısı bazı acil durumlarda çok önemli hale ve hedef haline geliyor. Darbenin önlenmesinde Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın televizyonlarda canlı yayına katılmasının çok büyük etkisi oldu. Marmaris'te baz istasyonları susturulsaydı, yayınlar engellenseydi ciddi bir sıkıntı olurdu. Bir kez daha gördük ki telekom altyapısı çok önemli. Haberleşme imkanının olmasının, medyanın, basının önemi bir kez daha ortaya çıktı."

Arzu Kurum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber