Kanser hastalarına 'ağlatan' destek

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kanser hastaları için ücretsiz peruk yapan ve 13 yılda kemoterapi tedavisi gören 500'e yakın hastaya moral veren kuaför Kenan Kaya, Türkiye'nin dört bir yanından destek mesajları alıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kanser hastalarına 'ağlatan' destek

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peruğun kanser hastaları için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştığı bir dönemde, 10 yaşındaki bir kız çocuğunun kanser hastaları için kestiği saçını göndermesiyle gözyaşlarına hakim olamadığını anlattı.

Yaklaşık 20 yıl önce İstanbul'da peruk satışı yaptığı sırada, kemoterapi tedavisi sürecinde saçları dökülen çok sayıda kanser hastası müşterisinin olduğunu dile getiren Kaya, sonraki yıllarda yerleştiği Kuşadası'nda bu işe devam etmek istediğini söyledi.

İlk etapta satışını yapmak istediği peruğa, halk arasındaki olumsuz bakış nedeniyle müşteri bulamadığını ifade eden Kaya, peruğun kanser hastalarının psikolojisine verdiği katkıyı bildiği için bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaya karar verdiğini belirtti.

Kaya, şöyle konuştu:

"Bir gün dükkanda oturuyorum, biri geldi kanser hastası olduğunu söyledi. Hemen onunla ilgilendim, istediği saç modelini seçtik ve bir gün sonra peruğu taktık. Çok mutlu oldu. Sonra bu gittikçe çoğalmaya başladı. Kuşadası'nda kanser hastaları sürekli gelmeye başladı. 13 yılda 500 civarında kanser hastasının yüzünü güldürdüm."

Geçmişte internetin yaygın olmaması nedeniyle hastalara ulaşmakta güçlük çektiğini, bir kayıt defteri tutarak peruk takanların düşüncelerini bir araya topladığını ifade eden Kaya, 2 yıl önce sosyal medyaya taşıdığı kampanyanın çığ gibi büyüdüğüne işaret etti.

Kaya, kampanyayı başlatırken sadece Kuşadası'ndaki hastaları düşündüğüne değinerek, şunları kaydetti:

"Ülke genelinden çok sayıda talep gelince yetişemedim. O kadar sıkıştım ki anlatamam. Sonra dedim ki ben bunu Kuşadası'nda yapabiliyorsam diğer illerde peruk satan arkadaşlarımız da aynı şeyi yapabilir. Peruğu öyle sıradan bir şey gibi kimse veremez. Zengin bir adam poşete peruk doldurup satamaz çünkü peruk kişiye göre dizayn edilir, emek ister. Diğer illerde peruk satan arkadaşlar da böyle kampanya başlatsınlar. Eğer uğraşmak istemiyorlarsa bana göndersinler ben ilgileneyim. Çok zor bir durum ama aynı zamanda çok mutluluk verici bir şey. Bana Kenan ağabey teşekkür ederim dediklerinde havalara uçuyorum."

- "Gözyaşlarımı tutamadım"

Kendisine sadece kanser hastalarının değil hastalara yardımcı olmak isteyen çok sayıda vatandaşın müracaat ettiğini, kiminin peruk bedelini karşılamak istediğini kimininse saça ihtiyaç duyup duymadığını sorduğunu anlatan Kaya, duygusal başvuruların da bulunduğuna işaret etti.

Bu zamana kadar yaklaşık 500 kanserli hastaya ücretsiz peruk taktığını bildiren Kaya, kimseden kendi saçlarını kesip göndermesi konusunda çağrıda bulunmadığını fakat buna rağmen saçlarını gönderen kişilerin de saçlarını değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Kısa bir süre önce İstanbul'dan gelen bir kargoyu açtığında gözyaşlarını tutamadığını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Sosyal medya üzerinden sürekli mesajlar alıyorum ama bunların hepsine ne yazık ki cevap veremiyorum. Bir gün Ezel diye bir küçük kız kendi saçını yollayacağı yönünde bir şey yazmış ama ben yoğunluktan buna cevap verememiştim. Sonra küçük kız durumu annesine anlatmış ve bir şekilde benim adresime ulaşmışlar. Bir gün adıma kargo geldiğini söylediler. Gelen kargoyu açtım, içinde bir mektup ve poşet içinde saç çıktı. 10 yaşındaki bir kızımızın kanser hastalarına peruk yapılması için kendi saçlarını kesip kargoyla yollaması beni çok duygulandırdı. Bana gönderdiği mektubu ve saçını aldığımda gözyaşlarımı tutamadım."

Kaya, kız çocuğu Ezel Demircioğlu ile telefonla görüştüğünü, en büyük arzusunun ise kısa zamanda yüze yüze görüşerek ailesine ve kendisine teşekkür etmek olduğunu ifade etti.

Küçük Ezel'in kuaför Kaya'ya yazdığı mektupta ise şu ifadeler yer alıyor:

"Annem hep saçlarımı kestirmemi istiyordu ama ben istemiyordum. Sonra kanserli hastalara saçımı bağışlamak istedim ve kestirdik. Çok saçım gelmedi ama kanserli bir çocuğun yüzünü güldüreceğim. Bundan dolayı çok ama çok mutluyum. Her yıl saçım uzadığında kestirip bağışlayacağım. Arkadaşlarımı da bunu söyleyip onların da bağış yapmasını sağlayacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber