Şehit Astsubay Halisdemir'in ismi üniversitede yaşatılacak

DARBECİ Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş 42 yaşındaki Ömer Halisdemir'in adı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde meydana dönüştürülen parka verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Astsubay Halisdemir'in ismi üniversitede yaşatılacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senatosu tarafından oy birliğiyle aldığı kararla Avşar Kampüsü'ndeki parka Astsubay Başçavuş 42 yaşındaki Ömer Halisdemir'in ismi verildi. Alınan kararla parkın ismi, 'Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Meydanı' olarak değiştirildi. Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci, şehit Halisdemir'in cesaretinin gelecek nesillere örnek olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'cü teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na yapılan saldırıda, teröristlerin başında bulunan örgüt mensubu sözde komutanı gözünü kırpmadan öldürüp, şehadete yürüyen, bu hareketiyle belki de darbenin başarısız olmasında en önemli etkenlerden biri olan kahramanımız şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in gösterdiği bu üstün cesaretin gelecek nesillere örnek olması ve ebediyen hatırda tutulması için, isminin üniversitemiz Avşar Kampüsü 59-60 nolu parsel üzerinde bulunan parka verilmesine ve bu alanın Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Meydanı olarak isimlendirilmesine senatomuzca oybirliği ile karar verilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber