Şanlıurfa'da bir terörist yakalandı

Operasyonlar kapsamında Şanlıurfa'da bir terörist yakalanırken, Hakkari'de yol araması sırasında bulunan anti tank mayını imha edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da bir terörist yakalandı

Terörle mücadele kapsamındaki operasyonlar çerçevesinde Şanlıurfa'da bir terörist yakalanırken, Hakkari'de yol araması sırasında bulunan anti tank mayını imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetinde, 280 gram C-4 tipi patlayıcı, iki el bombası, 52 elektrikli fünye, piknik tüpü, 172 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 620 metre elektrik kablosu, altı uzaktan kumandalı anahtar sistemi, tol serisi anahtar sistemi, zaman ayarlı anahtar sistemi, akü, kasatura ve dört şemsiye ele geçirildi.

Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen operasyonda, tespit edilen bir sığınakta muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, terör örgütü PKK/PYD mensubu bir terörist yakalanarak gözaltına alındı. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, yol araması sırasında bulunan bir anti tank mayını imha edildi.

Tunceli merkezde gerçekleştirilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde, bin 60 kilogram un ele geçirildi. Olayda, "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan iki işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber