GATA dahil bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün askeri hastaneler, bunların hepsi Sağlık Bakanlığına bağlanacak, dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2016 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GATA dahil bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"Bir başka adım bu süreç içinde, o da bütün askeri hastaneler, bunların hepsi Sağlık Bakanlığına bağlanacak. Sağlık Bakanlığı, buranın işletmesini ve yönetimini tamamen kendisi ele alacak. Çünkü burada öyle ihanetler yapıldı ki öyle yanlışlar yapıldı ki sapasağlam evlatlarımız çürüğe çıkarıldı. Çürükler, sağlam diye gösterildi. Bütün bunların tespitleri var. Dolayısıyla şimdi buralar, nasıl biz göreve geldikten sonra bakanlıkların hastaneleri vardı Türkiye'de. Biz bakanlıkların hastanelerini, hepsini devlete teslim ettik. 'Bakanlıkların niye hastanesi olsun' dedi. PTT'nin hastanesi vardı, kapattık ve devlet hastanesi yaptık. Bakıyorsunuz, Ulaştırma Bakanlığının o zaman Denizcilik Hastanesi vardı. Kapattık, hepsini devrettik. Şimdi de bunu aynen bu şekilde yapıyoruz."

- "Tersaneler Milli Savunma Bakanlığına bağlanacak"

Tersanelerin de Milli Savunma Bakanlığına bağlanacağını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Asker kendi işini yapsın. Tersaneler vesaire bunları biz özel sektör olarak çok daha başarılı bir şekilde yürütme şansına sahip olduğumuz gibi bunu Milli Savunma Bakanlığı aynı zihniyet, aynı kabiliyetle çok daha başarılı bir şekilde yapar ve 4 senede, 5 senede bir fırkateyn üreteceğiniz yerde bunu gelir 2 senede, 2,5 senede üretirsiniz. Bu adımları atarsınız. Çünkü biz dünyayla farklı bir yarışın içindeyiz. Zamanla yarışacağız. Bunu başarmamız lazım. Geldiğimizden bu yana bizim özelleştirmede attığımız adımlar ortada. Bunu bu şekilde yürüteceğiz. Buna benzer, şu anda aynı şekilde, askeri yargıda çok ciddi bir değişimi bekliyoruz. Bunların adımlarını atacağız. İnanıyorum ki şimdi son çıkaracağımız paketle birlikte Silahlı Kuvvetlerimiz çok daha güçlü bir hale gelecek.

Tabii kuvvet komutanlıklarının hepsi Milli Savunma Bakanımıza bağlanacak. Bakanlığa değil, Milli Savunma Bakanımıza kuvvet komutanlarımız bağlanacak. Bu arada şu anda muhalefetteki siyasi partilerin liderleriyle de görüşmeler yapılıyor veya yapılacak. Onlarla da şöyle bir küçük anayasa paketi eğer gerçekleştirilebilirse Genelkurmay Başkanı, MİT, bunlar da Cumhurbaşkanına bağlanacak. Böyle bir adımı atacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber