Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın fiyatları bu hafta yatırımcısı tarafından yakından takip edildi. Altın bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçlarından biri oldu. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,16 artarak 129,20 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 0,23 değer kazanarak 865,00 liraya yükseldi. Çeyrek altın ise 212 TL oldu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Temmuz 2016 10:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Çeyrek altın ne kadar?

BU HAFTA EN ÇOK ALTIN KAZANDIRDI

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,16 artarak 129,20 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 0,23 değer kazanarak 865,00 liraya yükseldi.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 5,11 yükseldi.24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,16 değer kazandı.Dolar/TL bu hafta yüzde 1,86 azaldı

Haftalık bazda Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 5,11 değer kazandı, avro yüzde 0,53 değer kaybetti. BIST 100 endeksi, hafta içinde en yüksek 75.924,32, en düşük ise 72.395,40 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 5,11'lik artışla 75.405,53 puandan tamamladı.

Bu hafta avro yüzde 0,53 değer kaybederek 3,3490 liraya, ABD doları ise yüzde 1,86'lık düşüşle 3,0000 liraya geriledi. Bu hafta, bireysel emeklilik fonları yüzde 1,19, yatırım fonları yüzde 0,36 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en fazla kazandıran yüzde 4,17 ile hisse senedi fonları oldu.

Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası'nda, ağırlıklı ortalamalara göre çeşitli vadelerdeki bono ve tahvillerin haftalık net getirileri ise yüzde 0,15 ila yüzde 0,24 arasında gerçekleşti.

VATANDAŞLAR ALTIN YERİNE PARA TAKMAYI TERCİH EDİYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı kanlı darbe girişimi nedeniyle kuyumcu esnafı ve düğün yapacak vatandaşı kara kara düşündürüyor. İHA muhabirine konuşan Yakupoğlu Kuyumcu İşletmecisi Akif Ölmez, yaşanan darbe girişimi sonrasında yükselen altın fiyatlarının hem kendilerini hem de düğün sezonundan dolayı altın almak zorunda olan vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Altın fiyatlarının normalde yüksek olduğunu ve darbe girişimiyle daha da yükseldiğini belirten Ölmez, "Darbe girişimi öncesi altının külçe gram fiyatı 123 lira civarındaydı. Darbe sonrası aniden 130 liraya fırladı. Çeyrek altın 210 TL'den, 215 TL'ye, gram altın ise 121 TL'den 130 TL'ye kadar yükseldi. Bu durum zaten fiyatların yüksek olmasından yakınan vatandaşları daha da sıkıntıya soktu. Bu aynı zamanda işlerimizin en yoğun olduğu düğün sezonuna denk geldiği için bizleri de olumsuz yönde etkiledi" dedi.

"Vatandaşlar altın yerine para takmayı tercih ediyor"

Mahalle düğünlerinin azaldığını ve halkın altın yerine para tercih etmeye başladığını vurgulayan Ölmez, "Malum insanlarımız artık mahalle düğünleri yerine düğün salonlarını tercih etmektedir. Bu da altın alışlarını azaltıyor. İnsanlar altın yerine para takmayı tercih ediyor. Burada biliyorsunuz düğün masrafları oldukça fazladır. O yüzden de insanlar düğünde gelen para ve altınları bir şekilde satarak burçlarını ödemeye çalışıyor" diye konuştu.

"Altında kirama yoktur"

Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşların altın kiralamak istediklerini söyleyen Ölmez, "Ancak altın piyasasında kiralama olayı yoktur. Elinde altın olan vatandaşlar da kar amaçlı altınlarını satmaya çalışıyor. Bununla birlikte vatandaşların alım gücü düştü. 5 bilezik alacak olan vatandaş bunu 3 bileziğe falan düşürmeye başladı. Bu arada buna bir nevi sebep olan alçak darbe kalkışmasını ve darbecileri de lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARININ DÜŞMESİNİ BEKLİYORLAR

Altın fiyatlarının dünya ve ülke piyasasındaki siyasi olaylarla bağlantılı olarak düşüş ya da yükseliş yaşadığını da sözlerine ekleyen Ölmez, bu kalkışmanın etkilerinin azalmasıyla altın fiyatlarının da ileriki günlerde normal seviyelere gelmesini beklediklerini ifade etti.

Altın almak isteyen düğün sahiplerinden Ayşe Talat ise, fiyatların yüksek olmasında muzdarip olduklarını ve altın almak için fiyatların düşmesini beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber