Askeri lise sınavlarına hile karıştıran 18 kişi tutuklandı

Yozgat merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda, askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 kişiden 18'i tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2016 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri lise sınavlarına hile karıştıran 18 kişi tutuklandı

Yozgat merkezli 11 ilde düzenlenen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında, askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 kişiden 18'i tutuklandı.

Askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan 28 şüpheliden gözaltına alınan 20'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 18'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Firari 6 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü, 2 zanlının ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce tutuklandığı öğrenildi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, "FETÖ/PDY'ye ait öğrenci evlerinde kalan ve ağabeyleri tarafından özel eğitim verilerek yetiştirilen öğrenciler için askeri liselere giriş sınavı sorularının çalındığını, soruların sızdırılarak öğrencilere verildiğini, örgüte bağlı öğrencilere sınavda çıkacak soruların deneme sınavı adı altında ezberletildiğini, öğrencilere ezberletilen sorularla sınavda çıkan soruların aynı olduğunu, FETÖ/PDY mensuplarının haksız bir şekilde askeri lise sınavlarını kazanmalarının sağlandığını ve bu kişilerin TSK içine sızarak, örgütlendiğini" tespit etmişti.

Soruşturma kapsamında Yozgat merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Samsun, Siirt, Kayseri, Manisa ve Bayburt'ta başlatılan operasyonda 20 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber