Danıştay'dan, Sağlık ve Eş Durumu Özrüne 2. Onay

"Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ne ilişkin Danıştay 2. Dairesinin kararının tam metnini dün yayımlamıştık... Kararın sağlık ve eş durumu özrüne ilişkin bölümü de oldukça önemlidir. Bu konuda Ağustos ayında yayımlamış olduğumuz karardan farklı bir karar çıkmamıştır. Danıştay, Türk Eğitim Sen'de olduğu gibi, Eğitim Sen'in de bu yöndeki talebini, yürütmenin durdurulmasını gerektirecek bir husus bulunmadığı gerekçesiyle, reddetmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 00:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenler açısından, özür durumuna bağlı yer değiştirmeler, yönetmeliğin 23'üncü maddesinde düzenlenmiştir. Ancak yönetmeliğin "Yer değiştirme suretiyle atamalarda gözönünde bulundurulacak hususlar"ı belirleyen 20'inci maddesinin 8 numaralı bölümünde özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanlardan öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylıklarının kaldırılmış olması şartının aranacağı, aday öğretmenlerin yer değiştirme istekleri değerlendirmeye alınmayacağı hüküm altına alınmıştır. Yine alan değişikliğinde bulunmak isteyen öğretmenlerin adaylıklarının kaldırılmış olması gerektiği 34'üncü maddede hüküm altına alınmıştır. Söz konusu maddeler şu şekildedir.

YÖNETMELİKTE YER ALAN HÜKÜMLER

Yer değiştirme suretiyle atamalarda gözönünde bulundurulacak hususlar
MADDE 20- ...

(8) Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanlardan öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranır. Aday öğretmenlerin yer değiştirme istekleri değerlendirmeye alınmaz.

MADDE 34- (1)...
(2)Bu durumda bulunan öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin istekleri;
a)Adaylıklarının kaldırılmış olması,

İPTAL İSTEMİ ve DANIŞTAY KARARI

Hem Türk Eğitim Sen tarafından açılan ve Ağustos 2006'da sitemizde yer alan Danıştay kararında, hem dün yayımlamış olduğumuz ve Eğitim Sen tarafından açılan davada, özür durumundan nakilleri adaylıkla sınırlayan yönetmelik hükümlerinin iptali istenmişti. Ancak her iki davada yer alan bu istem Danıştay tarafından uygun görülmemiştir. Buna göre esastan karar verilinceye kadar eş durumundan ve özür durumundan yapılacak yer değiştirmelerde adaylığın kaldırılmış olması şartının aranmasına devam edilecektir.

ŞERHTE YER ALAN ÖNEMLİ BİR AYRINTI

Eğitim sen tarafından açılan ve 28 sayfadan oluşan Danıştay kararında sağlık durumu özrüne ilişkin olarak yönetmelikte yer alan hükme ilişkin olarak, tarafımızca önemli görülen bir şerh yer almaktadır.

Yönetmeliğin 23'üncü maddesinde sağlık durumu özrüne yer verilmiştir. Söz konusu düzenleme şu şekildedir: "Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunup bulunmadığı veya bulundukları görev yerinde, yerleşim yerinde ya da ilde çalışmaları gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin, eşinin, ana, baba ve çocuklarından biri ile yargı kararıyla vasi tayin edilmesi kaydıyla kardeşinin uzun süreli tedaviyi gerektiren bir hastalığa yakalandığını son altı ay içinde hastanelerden alınmış sağlık kurulu raporuyla belgelendirmesi gerekmektedir."

Danıştay 2. Dairesi Başkanı Yücel Irmak ve Danıştay Üyesi Ayfer Özdemir tarafından yazılan şerhte, "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin" 13. maddesine göre sağlık durumu özründen nakil talebinde bulunabilmesi için "bulunulan yerde kalmanın sağlık durumunu tehlikeye koyması" olarak belirlendiği vurgulanmış, MEB yönetmeliğinde yer alan "uzun süreli tedaviyi gerektiren bir hastalığa" ibaresinin yürütülmesinin durdurulması istenmiştir.Yine üye Ayfer Özdemir tarafından yazılan şerhte Anayasa'nın 17'inci maddesinin birinci fıkrası ile 657 sayılı Kanunun 54 ve 47'inci maddelerine atıfta bulunularak Anayasanın güvence altına aldığı "yaşama hakkının" hukuka aykırı bir şekilde sınırlanmak istediği belirtilmiştir.

Ancak her iki vurgu da, çoğunluk tarafından kabul görmediği için karara yansıyamamıştır. Bir başka deyişle aday memurların sağlık durumu özründen yararlanmayacağına dair sınırlama esastan aksi yönde karar verilmediği sürece devam edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber