FETÖ lideri Gülen, ABD'den kaçtı mı?

Fetullah Gülen'in kaçacağı yönünde bilgiler geldiğine dikkati çeken Bozdağ, Gülen'in acilen yakalanarak, Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2016 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ lideri Gülen, ABD'den kaçtı mı?

"Ordunun başkomutana bağlı olması gerekir"

Bakan Bozdağ, "Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, kuvvet komutanlıklarından ve onlara bağlı olan birimlerden doğrudan bilgi alma ve onlara doğrudan emir verme ve onların da bu emirleri yerine getirmelerine ilişkin bir düzenleme de son KHK içerisinde yer almıştır. Ama anayasal planda, çerçevede madem ki cumhurbaşkanı, ordunun başkomutanıdır, öyleyse başkomutanı olduğu ordunun da başkomutana bağlı olması gerekir. Esasında bunun aksini düşünmek kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

"Herkese karşı takiye yapıyorlar"

ABD gibi büyük bir devletin Fetullah Gülen gerçeğini okuyamadığını söylemenin ABD'ye haksızlık olacağını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Amerika, Fetullah Gülen gerçeğini, bunun Türkiye için oluşturduğu tehdidin benzerini, ABD ve başka ülkeler için de oluşturduğunu okuyamıyorsa, o zaman Amerika acınacak durumda demektir. Bunu göremiyorsa, Amerika büyüklüğüne de bu yakışmaz. Fetullah Gülen'in oluşturduğu yapı çok gizli bir yapı. Belki dünya kuruldu kurulalı bu kadar gizli bir yapı var mı bilmiyorum. Herkese karşı takiye yapılıyor."

"ABD izin vermeden kaçamaz"

Fetullah Gülen'in kaçacağı yönünde bilgiler geldiğine dikkati çeken Bozdağ, Gülen'in acilen yakalanarak, Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bozdağ, bir soru üzerine, "Fetullah Gülen, ABD izin vermezse zaten kaçamaz. Oradan ayrılıp, başka bir ülkeye kaçarak giderse, bu yine ABD'nin ona izin vermesiyle olacaktır. Çünkü ABD içerisinde Türkiye'de böylesi bir darbe teşebbüsünü gerçekleştirmiş bütün dünyanın günlerdir konuştuğu bir kişinin öyle ABD'nin haberi olmaksızın, sıvışıp, oradan bir yere gittiğini söylerlerse buna dünya güler" diye konuştu.

"Türkiye'de demokrasiye sahip çıkmanın destanı yazıldı"

Türkiye'de demokrasiye sahip çıkmanın destanının yazıldığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Darbecilere meydan okundu ve belki dünyada böylesi bir kanlı darbeyi ölüme koşarak bastıran tek millet Türk milleti. Ama bunu gören yok, takdir eden yok, 'darbeciler kaybetti' diye üzülen çok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber