Demir'den 'TBMM antetli kağıtla Fuhuş ihbarı''na açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Samsun milletvekili Cemal Yılmaz Demir, bugün bir basın organında kendisiyle ilgili yer alan haberde konunun özünden uzaklaştırılarak magazinsel bir şekle dönüştürüldüğünü belirterek, ?Milletin vekili olarak tarafıma iletilen iddiaların incelemeye yetkili mercilere iletilmesi, ahlak ve siyaset anlayışımın gereğidir? dedi.

Demir, düzenlediği basın toplantısında, bugün bir basın organında yer alan ?TBMM antetli fuhuş ihbarı? başlıklı haberle ilgili açıklamalarda bulundu.

Habere konu başvurusunun 2003 yılında yapıldığını belirten Demir, bir müteahhit firmanın borcunun tahsil edilmesinin sürüncemede bırakıldığı ve bunun arka planında bazı özel ilişkilerin olduğunu öğrendiğini ve gerekli incelemenin yapılmasının talep ettiğini bildirdi.

Söz konusu haberde başvurunun, özünden uzaklaştırılarak magazinsel bir şekle büründürüldüğünü savunan Demir, ?Elbette hiç kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmez. Ancak özel ilişkiler nedeniyle bazı kimseler ayrıcalık kazanıyorsa, durum değişir. Hiç kimse özel ilişkilerini kamu kaynakları üzerindeki tasarruf yetkisini kullanarak sürdürme hakkına sahip değildir? dedi.

Başvuruda, sözü edilen ilişkinin tarafına iletilen bir şikayetin yer aldığını, amacın özel hayatın araştırılması olmayıp kamu alacağının tahsilindeki gecikmenin arka planının araştırılması olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:

?Kamu alacağının tahsilindeki gecikme özel nedenlere dayanmıyorsa sıradan bir ihmaldir. Eğer özel bazı ilişkilere dayanıyorsa eylemin hukuki niteliği değişmektedir. Bu bakımdan gecikmenin dayandığı nedenlerin araştırılmasında kamu yararı bulunmaktadır ve hatta gecikmenin arka planında özel nedenler varsa bunun araştırılması yasal bir zorunluluktur. Esasen özel hayatı koruma amacının arkasına gizlenen haberin kendisi, adı geçen kimsenin özel hayatına ilişkin iddiaları tüm kamuoyunun gündemine taşımaktadır.?

Kadın şefin sürdürüldüğü iddialarının da gerçek dışı olduğunu ifade eden Demir, adı geçen kişinin kendi talebi üzerine başka göreve atandığını söyledi.

Başvuruda adı geçen kadının yerine Yahya Kemal Bekar'ın getirildiği iddiasının da gerçeği yansıtmadığını söyleyen Demir, adı geçen kişinin halen yürüttüğü görevine, haberde adı geçen zamanın İl Müdürü'nün talebi üzerine getirildiğini ifade etti.

?Kamunun kaynaklarının korunması konusundaki duyarlılığın, başvuru içindeki bir detay öne çıkarılarak amacından uzaklaştırılması ve suç gibi aktarılması haksızlıktır? diyen Demir, şöyle devam etti:

?Basın, kamu görevi ifa etmektedir. Milletvekilleri de Anayasa gereği kamu görevi ifa etmektedir. Kamu görevinin ayrıcalığına sahip olanlar kamunun kaynaklarının korunması konusunda duyarlı davranmalıdır. Milletin vekili olarak tarafıma iletilen iddiaların incelemeye yetkili mercilere iletilmesi, ahlak ve siyaset anlayışımın gereğidir. Benzer bir bilgi tarafıma şu anda ulaşmış olsa yine aynı yolu izlerdim. Nitekim bu zamana kadar tarafıma iletilen her türlü ahlak ve hukuk ihlalinin takipçisi oldum. Buna sonuna kadar devam edeceğim.?

Söz konusu başvuru sonucunda sürüncemede bırakılmış kamu alacağının tahsili konusunda önemli mesafe kaydedildiğini de belirten Demir, ?Beni mutlu eden işin bu tarafıdır? dedi.

Demir, olayı, kendisiyle ilgili bir hesaplaşmanın parçası olarak gördüğünü ve olayın kimler tarafından gündeme taşındığını bildiğini, söz konusu gazetenin yanıltıldığını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Demir toplantıda, konuyla ilgili bazı yazışmaların kopyalarını da dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber