Sezer Kulisi karıştırdı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Aralık 2006 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İsmet İnönü'nün ölüm yıldönümünde CSO konserini izlemeye giden Sezer kuliste sanatçılarla sohbet ederken erken seçim istediğini söyledi ve bir de yol gösterdi: CHP zorlarsa olur!

CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ?hukukçu' ve ?teknokrat' bir tavır sergileyeceği umuduyla oturan Ahmet Necdet Sezer siyasi iktidara kendisinden önceki cumhurbaşkanlarından çok daha fazla müdahaleci olarak tarihe geçti. Sezer son olarak ?kulisleri' karıştırdı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konser kulisini ?erken seçim kulisi'ne çevirdi. Bununla da yetinmeyip erken seçimi zorlamak için anamuhalefet partisi CHP'ye ?sine-i millete dönmesi' çağrısı olarak nitelenebilecek bir yol gösterdi; ?CHP zorlarsa olur!'

Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanlığı makamını ?siyasete alet ettiği' için eleştirilen Sezer, kendisinden önceki Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i arattı. 9. Cumhurbaşkanı Demirel, REFAHYOL hükümetinin ?indirilmesi' kampanyasının uygulayıcısı olmuş ve ülkeyi istikrarsızlığın dibe vurduğu günlere götürecek dönemi başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber