İMKB'de ücret zammı pazarlığı 17 Ocak'ta: Talep %40

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikalı İMKB çalışanlarına yapılacak ücret zammı konusundaki düğüm, 15 Ocak 2007'den sonra çözülecek. İMKB yönetimi ve sendikalı İMKB çalışanlarının bağlı bulunduğu Tez-Koop-İş Sendikası arasında ilk tur görüşmeler, geçtiğimiz perşembe günü yapılırken, taraflar 15 Ocak'ta yeniden bir araya gelmek üzere ayrıldı. Görüşmelere hakkında bilgi veren Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hüseyin Hamurcu, İMKB ile ilk toplantının olumlu geçtiğini, müzakerelerin 15 Ocak'tan sonra başlayacağını kaydetti. İki tarafın da niyetlerini birbirlerine anlattığını belirten Hamurcu, "İMKB yetkilileri, teklifimizi tam incelemediklerini belirtti. Ocak ayının 15'inde tekrar bir araya gelmek üzere ayrıldık. Bu tarihte İMKB yetkilileri, teklifimize karşı düşüncelerini belirten bir teklif hazırlayacak" dedi.

Yüzde 40 talep edildi

2006 yılının dördüncü ayından başlamak üzere 2006 yılının tamamını kapsayan ilk dilim için yüzde 40 ücret zam talep ettiklerini belirten Hamurcu, "2007 yılındaki dilimler de bu oran biraz daha azalacak. Birinci dilimin zammı, alışılmış toplu iş sözleşmelerine göre biraz yüksek gözüküyor. Ancak, İMKB'deki çalışanlara yıllardır beklenilen ücret artışları yapılmamış. Bu nedenle, geçmiş yılların kaybı söz konusu" dedi. Hamurcu, İMKB yönetiminin yaptıkları teklifin düşük ya da yüksek olduğu konusunda bir görüş beyan etmediklerini dile getirdi.

İMKB Başkanı Osman Birsen geçen hafta yaptığı açıklamada sendika ile anlaşılamaması durumunda, hakemlik müessesinin devreye gireceğini dile getirmişti. Birsen, gerek SPK gerekse hükümetin bu konuda kendilerine yardımcı olacağını vurgulamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber