İlker Başbuğ: Erdoğan tek başına bırakıldı

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ "2012-2016 yılları arasında Erdoğan cemaate karşı tek başına savaş verdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 02 Ağustos 2016 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlker Başbuğ: Erdoğan tek başına bırakıldı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 15 Temmuz kalkışmasını askeri darbe olarak değerlendirmediğini söyledi.

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında konuşan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, darbe girişimine karşı koyan sivil ve güvenlik görevlilerinin şehit olduğu hususuna kendisinin de iştirak ettiğini söyledi.

15 Temmuz kalkışmasının askeri darbelere benzemediğini savunan Başbuğ, "15 Temmuz kalkışmasını bir askeri darbe olarak değerlendirmiyorum. Diğer askeri darbelere benzemiyor. Askeri darbe olarak tanımlanmasına sıcak bakmıyorum. Bu Gülen cemaatinin silahlı darbe hareketi" dedi.

Başbuğ, TSK'ya sızan FETÖ unsurlarının askeri darbelerdeki gibi kendi başına bu hareketi yapmadığını söyleyerek, "Kendilerine özgü hedef ve amaçları mı var? Dışarıdan bu hareketi yönlendirenlerin hedef ve amaçları var" diye konuştu.

BEKLİYOR MUYDU?

Bodrum'da yaşadığını belirten İlker Başbuğ, perşembe günü ilçede bir askeri hareketliliğin dikkatini çektiğini ama kalkışmayı asla beklemediğini anlattı.

ERLERİN DURUMU

Kandırılan erlerin darbeci kategorisine konulmaması gerektiğini ifade eden Başbuğ, fakat silah kullananların yargılanması gerektiğini de ekledi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI 2010-2016 ARASINDA TEK BAŞINA SAVAŞ VERDİ"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012-2016 yılları arasındaysa cemaate karşı tek başına savaş verdiğini ve tek başına bırakıldığını söyledi.

"TSK KOMUTA KADEMESİ DE İYİ SINAV VEREMEDİ"

TSK komuta kademesinin de iyi bir sınav veremediğini söyleyen Başbuğ, "TSK niye tedbir alamadı, bu konu incelenmelidir" dedi. Başbuğ, darbe girişiminde yer alanlar için, "Ne olursa olsun adil yargılama olsun" dedi.

DARBE GİRİŞİMİ ASKERİ AÇIDAN BAŞARILI MI ?

Darbe girişimini askeri açıdan başarılı bulup bulmadığı sorulan İlker Başbuğ, "Darbe planlamasının çok basite alınacak bir durumu yok. Çok geniş bir satha yayılmış bir organizasyonla karşı karşıyayız. Planlamayı pek hafife almayın. Ama uygulamada bazı eksikler, hatalar var mı var. Zamanın öne alınması vesaire" dedi., komuta kademesi iyi bir sınav vermedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber