Lise öğretmenlerinden AB projesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Elazığ Gazi Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı 130 bin avroluk ''Nitelikli İş Gücünün Sağlanması'' projesini, Merkezi Finans ve İhale Birimi kabul etti.

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin, AB'nin hibe programları kapsamında Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli bölgeleri kalkınma programı çerçevesinde hazırladıkları 'Nitelikli İş Gücünün Sağlanması'' projesinin kabul edilmesinden memnun olduklarını kaydetti.

Birimin projelerinin, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak yerel kaynaklı girişimleri teşvik etmek ve bu bölgelere destek vererek, ekonomik ve sosyal uyumun artırılmasını hedeflediğini ifade eden Büyükbaş, bu doğrultuda kabul edilen projenin de ilde bulunan niteliksiz iş gücü problemini çözmeye yardımcı olacağını bildirdi.

Büyükbaş, projeyle ildeki sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan mesleki yeterliliklere sahip kalifiye elemanların yetiştirilmesini, şirket ve kuruluşların sanal ortamlarda tanıtımını sağlayarak, eğitim programları düzenleneceğini belirtti.

Büyükbaş, şu bilgileri verdi:

''Bunun için öncelikle eğitim kurumlarının elektronik, bilgisayar bölümlerinde çalışan personelin otomasyon işlemlerinde kullanılan yazılım ve uygulamalar, web tasarım alanlarındaki mesleki kapasitelerini geliştirilmesine yönelik eğitim programları düzenlenecek.

Daha sonra genç işsizlerimize yönelik uygulamalı eğitim programlarına başlanacak. Bu programlar, 11 aylık proje süresinin 8 ayını kapsıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber