Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nden Erdil'e beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Askeri Yargıtayın eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil hakkında 2 eylemden dolayı verilen beraat kararını bozmasına direndi. Mahkeme, Erdil'in 2 eylemden dolayı "görevi kötüye kullanma" suçundan yine beraatine karar verdi.

Askeri Yargıtayın verdiği karardan sonra Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına Erdil ve avukatı Dinçer Eskiyerli katıldı.

Eskiyerli, Askeri Yargıtay 1. Dairesinin verdiği kararın yüksek bir mahkeme kararı ile bağdaşmadığını, kararın hukuki temellerden yoksun olduğunu iddia etti. Eskiyerli, Erdil aleyhindeki olaylarda somut deliller olmadan, tahmin ve varsayımlarla hareket edildiğini ileri sürdü. Eskiyerli, 1. Dairenin dosyanın geneline bakarak bir kanaat oluşturduğunu ve oluşan kanaati doğrultusunda verilen beraat kararlarını bozduğunu öne sürdü.

Kararını açıklayan duruşma hakimi Kıdemli Albay Turgay Çağlar, Askeri Yargıtay 1. Dairesinin kararının somut delillere dayanmadığını ifade ederek, daha önce 2 eylem nedeniyle "görevi kötüyü kullanma" suçundan verilen beraat kararında direnildiğini kaydetti.

Eğer bu karar, Genelkurmaya Asker Savcılığınca temyiz edilirse dosya bu kez bu fiiller yönünden Askeri Yargıtay Daireler Kuruluna gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber