Adalet Bakanlığı çalışanları, nakil kararını vicdani bulmuyor

Adalet Bakanlığı'nın, nakli çıkan personelin ayrılışının 1 Ocak 2017'de yapılmasını öngören kararı vicdani değil

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ağustos 2016 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı çalışanları, nakil kararını vicdani bulmuyor

Adalet Bakanlığı yıl içinde taleplerini aldığı personelin başvurularını Temmuz ayında sonuçlandırdı.

Ancak, vatanın üzerine bir karabulut gibi çöken başarısız darbe girişimi sonrasında ilk önce ikinci bir emre kadar tebliğ işlemlerinin durdurulduğu, daha sonra yapılan açıklamada ise ayrılış işlemlerinin 1 Ocak 2017'e ertelendiği belirtilmiştir.

Bugüne kadar hep şu söylendi: OHAL kararı millete değil, örgüte karşı alındı. Normal vatandaşlar mağdur olmayacak.

Fakat uygulama verilen sözlerdeki gibi olmamaktadır.

Aşağıda mağduriyet yaşayan personelin görüşleri bulunmakta olup, takdiri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın vicdanına bırakıyoruz.

musabasiti

çocuğum rahatız ve en kısa sürede tedaviye başlaması gerekiyor. ne memleketimde nede civar illerde bu tedaviyi yapacak bir doktor yok. bunun için mazeret yazabilirdim ama rapor falan işleri uğraşmamak için normal havuzdan yazdım darbe girişimi olunca perişan olduk. evi topladık ve ayın 10 da tahliye etmem gerekiyor. çocuğumun durumuna mu üzüleyim. evi toplamışız eşyaları nereye koyacağımamı şaşayım. kaç gecedir zor bela 2-3 saat uyku uyuyabiliyorum. mazeret evraklarımı dün gönderdim ama bu şekilde konu kamuoyuna çıkmadığı sürece bireysel çabalarımız boş.

ibo33312

Sayın basbakınımızn Ohal sürecinde kimsenin ufacık bir mağdurıyetı olmuyacağına dair haber yapmışınız. ufacık bi mağduriyetin olmuyacağı söylenmekde. Adalet bakanlığı personelleri havuz tayin tebliğleri 2017 ye ertelendı. Evimii barkımızı tasıdık tayin çıkan yerdebn evimizi tuttuk abobelıklerimizi actırdık. pansıyonlarda orada burada yatıp kalkıyoruz 1500 civarında mağdur insan var. Bu mağdyriyetin boyutunu hesaplayan devlet büyüklerimizin ellerinden öpüyorum ve gönüülden kutluyorum, Biz insan değiliz zaten ölelim biz

ALTINKURT32

Havuz tayinleri açıldıktan sonra yaşanılan sevincin ardından yaşanılan olaylardan dolayı mağduriyetlerin giderileceğinin söylenmesi bizim açımızdan herhangi bir endişe yaratmadı ve bizim mağduriyetimizin ortaya çıkmış olması bizim için endişe verici bir durumdur. Bütün kurumların mağduriyetlerinin giderilmesi yani diğer kurumlarda bulunan tayinci arkadaşlarımızın (mazeret tayinleri hariç) tayini çıkan yerlere gitmek üzere ayrılması bizim için hayret verici bir durumdur. Site editörlerinden bu konunun ivedi bir şekilde yetkili makamlara bildirilmesi ve haber konusu yapılmasını talep ediyorum..! Mağdur olan bir iki kişi değildir. 1519 kişinin mağduriyeti söz konusudur. Başbakan'ımız Binali Yıldırım'ın mağduriyetlerin giderilmesi yönündeki sözüne güvenmek ve inanmaktayız.

keremcem yıldız

Zor durumdayız mağduruz .... kimisi evini sattı ev aldı, kimisi evini taşıdı, kimisi düğün yapacaktı tayininin çıktığı ilde ev kurdu türlü türlü mağduriyetler birisi katiplerin mağduriyetini duymalı artık

muratgun922

Bence biraz empati kurun şu anda binlerce personel var açığa alınmış, niye alındığını, neyle suçlandığını, sonunun ne olacağını bilmeyen onlara bakınca üç ay beş ay tayin devede kulak kalır. sadece suçsuz olanlar için diyorum gerçekten fatoş ile ilgileri olanları assalar da umrum olmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber