Sakarya'da 24 profesör ve doçent tutuklandı

Sakarya'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden, 4'ü profesör 24 akademisyen ile bir uzman çavuş tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2016 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakarya'da 24 profesör ve doçent tutuklandı


Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden 25'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince "anayasanın ihlali", "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma", "yasama organını engellemeye çalışma", "hükümete karşı isyan" ve "Türkiye Cumhuriyeti'ne silahlı isyan" suçlarından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 27 akademisyen, iki asker ve bir sivilin savcılık sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan profesörler Bahri Ermiş, İbrahim Özbek, Mustafa Demir ve Rana Kutanis, doçentler Erdoğan Şentürk, Murat Çakıroğlu, Ahmet Turan Özcerit, Muhammet Cerit, Ramazan Kayıkçı, İhsan Hakkı Çiftçi, Vedat Arı, Halil İbrahim Eskikurt ve Orhan Veli Özkan, yardımcı doçentler Yüksel Korkmaz, Mehmet Gündüz, Okan Koç, Murat Kapsız, Ahmet Selçuk Dizkırıcı, Gürsel Düzenli, Mesut Durat ve Gönül Gürol, Dr. İzzet Lofça, Dr. Muharrem Aktaş, öğretim görevlisi Hüseyin Gelberi ile Uzman Çavuş Eren Özden tutuklandı.

Haklarında adli kontrol kararı verilen profesör M.K, yardımcı doçent Ü.İ. ve Dr. B.Ç. ile Yüzbaşı İ.Ş. ve U.Ö. ise yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverildi.

U.Ö'nün, darbe girişiminin yaşandığı gece 156 Jandarma İhbar Hattı'nı arayarak camilerden okunan sela ve yapılan anonsları şikayet ettiği ve kesilmesini istediği iddia edilmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince "anayasanın ihlali", "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma", "yasama organını engellemeye çalışma", "hükümete karşı isyan" ve "Türkiye Cumhuriyeti'ne silahlı isyan" suçlarından 27 akademisyen, iki asker ve bir sivil gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber