FETÖ'nün üniversiteler imamının oğlu da firarda!

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi'nden gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. FETÖ imamı Fatih Üniversitesi eski rektörü Şerif Ali Tekalan'ın oğlunun da soruşturma kapsamında firarda olduğu öğrenildi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Ağustos 2016 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün üniversiteler imamının oğlu da firarda!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 30 kişi hakkında alınan gözaltı kararı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatmıştı.

Şüphelilerin tespit edilen adreslerine operasyon düzenleyen ekipler, 18 kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda çok sayıda dijital veri ve doküman ele geçirildi.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve bir bölümü gözaltına alınan şüphelilerin daha önce Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gibi kurumlarda çalıştıkları ve geçtiğimiz yıllarda başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimine gönderildikleri belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer 12 kişi ise her yerde aranıyor. Firari isimler arasında Fatih Üniversitesi eski rektörü Şerif Ali Tekalan'ın oğlu TarıkTekalan'ın da olduğu öğrenildi.

FETÖ'nün Türkiye mütevellisi içinde yer alan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan'ın oğlu Tarık Tekalan ile Esad'ın en önemli finansör ve destekçilerinden Hashem Akkad'ın kızı Lana Akkad ile nişanlanmıştı. Tarık Tekalan 1990 doğumlu. Fatih Ünivetsitesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümünde okudu. 1991 doğumlu Lana Akkad aynı üniversitede işletme okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber