Ömer Dinçer: Sorumluluğu yaymak hesap sormayı zorlaştırır

Prof. Dr. Ömer Dinçer'in sorumluluğu çok kişi ve kesime yaymanın hesap sormayı zorlaştıracağını belirtti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ağustos 2016 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ömer Dinçer: Sorumluluğu yaymak hesap sormayı zorlaştırır

Ömer Dinçer bugünkü Habertürk Gazetesindeki yazısında, darbe sürecinde gözden kaçanları yazdı.

Dinçer "Ayrıca sorumluluğu çok kişi ve kesime yaymak hesap sormayı zorlaştırır. Yargılama ve hesap sorma sürecinde temel ölçü darbe teşebbüsüne katılmak, yardım ve yataklık yapmak olmalıdır.Yaşanan süreci gördükten sonra darbeyi kınayan ve üyesi olmaktan başka bağı olmayan masum insanlara, Cemaat'e desteğini çekmeleri halinde, pişman olma fırsatı verilmelidir." dedi.

Dinçer ayrıca, MİT Müsteşarlığı ve Hakan Fidan olayına değindi. Dinçer, heryerin ele geçirilirken MİT'in teslim olmadığına dikkat çekti ve ilk ihbarın da darbe ihbarı değil "MİT'e operasyon yapılacağı" şeklinde olduğu ayrıntısının gözden kaçırıldığını belirtti.

Ömer Dinçer eski darbeci komutanların görev getirilmesine de karşı çıktı. Medyada yapılan bazı tartışmalarda gizliden gizliye Ergenekon terör örgütünü aklama çalışmaları yapıldığını söyleyen Dinçer "O dönemin darbe yanlılarının tekrar TSK'ya dönüşü talep ediliyor. 2004-2007 yılları arasındaki bütün darbe hazırlık çalışmalarını yok saymak, sanal bir proje olarak değerlendirmek, bu ülkenin yaşadığı gerçekleri inkar etmek anlamına gelir. Kapatma davasını, e-muhtırayı, Cumhuriyet mitinglerini, kriz sloganlarını, Kuvayı Milliye derneklerinde yapılan yeminleri, bazı oda ve derneklerde emekli paşaların yaptığı toplantıları vs. yok saymak, toplum hafızasını hafife almak demektir. Haksız bir tuzak ile masumların da sürece dahil edilmesi bahanesiyle Ergenekon ve Balyoz'u aklamak, bir başka darbeci zihniyete kapı açmak demektir. Kafasında darbe kalıntısı olan hiç kimse ve kesim ordu içinde yer bulamamalıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber