Erdoğan milyonların idam talebine cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni akın eden milyonların "idam" talebi üzerine, "Siyasi parti genel başkanları burada, sizin talebinizi biliyorlar. Onamaksa meclisten gelecek böyle bir kararı peşinen ifade ediyorum onarım" diye konuştu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2016 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan milyonların idam talebine cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde vatandaşlara hitap etti.

Şu anda, siyasi partilerimizin genel başkanları burada. Sizin zaten talebinizi biliyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek olan merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Meclisimiz böyle bir kararı verdikten sonra, atılacak adım bellidir. Onamaksa, Meclis'ten gelen böyle bir kararı, ben peşinen ifade ediyorum, onarım. Vatan Caddesi'nde vücudu ikiye bölünmüş kardeşimi gördüğüm zaman, bunu kenara koymak mümkün mü? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, bomba ile başı vücudundan ayrılmış hanım kardeşimin başı kongre merkezinin çatısına uçmuştu, bunu gördükten sonra biz kalkıp da AB'de idam yokmuş, burada yokmuş... Amerika'da var, bugün dünyanın bütün çoğunluğunda var onlarda olunca oluyor da... Bu millet, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, eğer böyle bir kararı veriyorsa öyle zannediyorum ki siyasi partiler de bu karara uyacaktır. Sizler esaret ve zillet kabul etmeyeceğini bil fiil gösterdiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber