Milli Eğitim internet kafeleri denetliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 16:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay'a bağlı İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Balaman, emniyet ve belediye ekipleri ile birlikte internet kafeleri denetledi.

Son günlerde Türkiye genelinde özellikle çocuklara yönelik yasak sitelerin kullanılması nedeniyle harekete geçen Milli Eğitim yetkilileri, internet kafeleri sıkı takibe aldı.

Filtresiz olan ve gerekli koruyucu programları yüklemeyen internet kafe yetkililerini uyaran yetkililer, kurallara uymayan kafelere de gerekli cezai işlem başlattı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Balaman, internet kafe işletmecilerine çağrıda bulunarak, "3 kuruş için çocuklara zarar vermeyelim. Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımıza el birliği ile sahip çıkılması lazım. Geçtiğimiz aylarda yapılan denetimlerin ardından bir çok işletme daha düzenli ve kurallara uygun hareket ederken, hala bazı işletmelerimiz bu uyarılarımıza gereli hassasiyeti göstermiyor. Kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerimiz yapılmaktadır. Denetimlerimiz aralıksız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber