Çevre uzman yardımcılığını kazananlar 7 aydır bekliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Uzman Yardımcılığını kazanan adaylar işe başlamak için bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ağustos 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevre uzman yardımcılığını kazananlar 7 aydır bekliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 20 Mart 2015 yılında 22 uzman yardımcısı almak için ilana çıkmıştı. Ardından ilk aşamayı geçen adaylar Temmuz ayında mülakata alındı. Mülakat sonuçları da 25 Aralık 2015'te açıklandı. Aradan geçen 8 aya rağmen halen adaylar işe başlamadı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzman yardımcılığı sınavını kazanıp işe başlamayı bekleyen adaylar yaklaşık 8 aydır işe başlamayı bekliyor.

İŞTE MAĞDUR EDİLEN ADAYLARIN SİTEMİZE GÖNDERDİĞİ MEKTUP

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzman yardımcılığı alımı sonucunda başarılı bulunarak atanmaya hak kazanmış olmamıza rağmen 22 kişi yaklaşık 1 senedir işe başlamak için bekletiliyoruz. Geçen bu süreç içinde 3 hükümet, 3 bakan, 3 personel daire başkanı değişimi olmuştur.

Uzman yardımcılığı alımı için mülakat geçen sene 28-29.07.2015 tarihinde yapılmış olmasına rağmen sonuçların açıklanması için 5 ay bekletildikten sonra sonuçlar 25.12.2015 tarihinde açıklanmıştır. Açıklamada, atanmaya hak kazananlardan istenen evrakların teslimi için verilen son gün 22.01.2016 tarihi olarak belirtilmiştir. Evrak teslim tarihinden bu yana geçen 7 aylık süreye rağmen hala işe başlatılmamış bulunmaktayız.

Geçen bu süre boyunca 4 kez hükümet 3 kez de Çevre ve Şehircilik Bakanı değişikliği yaşandı ancak bizim atama işlemlerimiz hep ertelendi. Yaklaşık 1 ay önce de ilgili kurumda Personel Dairesi Başkanı değişmiş ve bu alımın gecikmesinde esas sorumlu olan Ziya TOKDEMİR görevden alınmıştır. Ziya TOKDEMİR'in başkan olduğu zaman süresince bilgi almak için kurumu her aradığımızda atama ile ilgili işlemlerin kendilerinden çıktığı ve Bakan imzasını beklediği söylenmiştir. Ancak kendisi görevden alındıktan sonra ortaya çıkmıştır ki atama evraklarımız hala Personel Dairesi Başkanının imzasını beklemektedir. 22 kişinin ve ailesinin 6 aylık maaşı, kazancı sadece bir kişinin keyfi uygulaması nedeniyle verilmemiştir.

Geçen bu süre içinde maddi kayıpların yanında manevi kayıplar da oluşmaya başlamıştır. Diğer bütün kurumların uzman yardımcılığı alım süreci 3-4 ay gibi kısa sürede tamamlanmış olmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bu süreç 1 seneyi geçmiştir. Sonuçların açıklanmasından sonra diğer kurumlar en fazla 1 ay bekletirken bu kurumun bizi atama için 7 ay boyunca bekletmesinin nedeni nedir?

Aşağıda, alıma ait link ve forum yazışmalarına dair linkleri bulabilirsiniz.
http://forum.memurlar.net/konu/2105757/
http://ilan.memurlar.net/ilan/31674/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber