Erdoğan istedi, internet takibe alınıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı internet suçlarına ilişkin yasa taslağını tamamladı, taslak pazartesi günü Meclis'te imzaya açılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İnternet Güvenlik Kurulu kurulacağını duyurdu. Erdoğan özellikle çocuklara yönelik suçlara karşı denetimin artırılmasını istedi.

Bu talimatla kurulacak olan İnternet Güvenlik Kurulu, sanal bilişim suçları daha oluşmadan tedbirlerin alınması için çalışacak. Telekomünikasyon Kurumu bünyesinde çalışacak olan kurul, interneti mercek altına alıp suç unsuru varsa yargıya intikal ettirecek.

Binali Yıldırım, internet suçlarıyla mücadele için yakın zamanda Avrupa Konseyi'nin Siber Suçlarla Mücadele Sözleşmesi'ne de imza atılabileceğini açıkladı. İnternet Güvenlik Kurulu ODTÜ ile eşgüdüm içinde çalışacak ve filtre görevi görecek. Olumsuz internet kullanımının hangi bilgisayar ya da web adresinden yapıldığı anında tespit edilebilecek.

Yurtdışı bağlantıları da denetlenerek yurtdışından yapılan gayri ahlaki yayınlar engellenecek. Ancak internetten olumsuz yayın yapılması amacıyla kurulan ekibi en çok düşündüren konu, yurtdışından 20 YTL'ye alınabilen web adresleri. Kurul, uluslararası girişimlerde bulunarak bu siteleri alanlar hakkında da takip yürütebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber