'Kredi kartlarında yapılacak düzenlemeyi destekliyoruz'

TESK Başkanı Palandöken: - "Kredi kartlarında yapılacak düzenlemeyi destekliyoruz" - "Yeni yapılandırmada gecikmeye düşen alacakların taksit sayısının artırılmasının yanı sıra, yüksek faiz oranlarının düşük olmasına dikkat edilmesiyle vatandaşın çok büyük bir sorunu çözüme kavuşacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2016 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kredi kartlarında yapılacak düzenlemeyi destekliyoruz'

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartlarında yapılacak düzenlemeyi desteklediklerini bildirerek, "Yeni yapılandırmada gecikmeye düşen alacakların taksit sayısının artırılmasının yanı sıra, yüksek faiz oranlarının düşük olmasına dikkat edilmesiyle vatandaşın çok büyük bir sorunu çözüme kavuşacak." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in aktardığı, tüketici ve kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasına yönelik yeni çalışmayı olumlu değerlendirdiklerini ve yapılacak düzenlemeyi desteklediklerini belirtti.

Çalışmanın ardından yapılacak düzenlemenin piyasaları rahatlatacağına dikkati çeken Palandöken, böylece ekonomide rahat bir nefes alınacağına ve yatırımların önünün açılacağına işaret etti.

Palandöken, vatandaşların bundan sonra yapacakları alışverişlerde daha rahat ödeme yapabileceklerini kaydederek, "Hem yatırımcı hem de vatandaşlarımız ileriye daha güvenle bakacaktır. Yeni yapılandırmada gecikmeye düşen alacakların taksit sayısının artırılmasının yanı sıra, yüksek faiz oranlarının düşük olmasına dikkat edilmesiyle vatandaşın çok büyük bir sorunu çözüme kavuşacak." değerlendirmesinde bulundu.

'Kredi kartı borçları yapılandırılacak'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber