Yalçın: Dik durduk, kanlı işgal girişimini boşa çıkarttık

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "15 Temmuz gecesi yaşadığımız sadece bir darbe girişimi değil kanlı bir işgal girişimiydi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2016 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalçın: Dik durduk, kanlı işgal girişimini boşa çıkarttık

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi için, "15 Temmuz gecesi yaşadığımız sadece bir darbe girişimi değil kanlı bir işgal girişimiydi" dedi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) Sudan'ın başkenti Hartum'da darbe girişimini protesto için "Türk Halkı ve Türk Çalışanlarına Destek ve Dayanışma Toplantısı" düzenledi. Toplantıya Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Yalçın, 15 Temmuz gecesinin sadece bir darbe girişimi değil kanlı bir işgal girişimi olduğunu belirtti.

FETÖ'nün ve küresel emperyalizmin, mazlumların umudu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi hedef aldığını anlatan Yalçın, "Kanlı işgalciler, hainler sadece Türkiye'yi değil Gazze, Kudüs, Halep, Bosna, Karabağ, Kabil, İslamabad, Bağdat, Trablus, Kahire, Mogadişu ve Hartum'u hedef aldı. Dik durduk, kanlı işgal girişimini boşa çıkarttık. İrademize sahip çıkarak küresel emperyalizmi ve tetikçilerini alt ettik" ifadesini kullandı.

SWTUF'un darbeye karşı mücadelede Türkiye'ye destek verdiğini, kuruluşun Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir'in Türkiye'ye gelerek vatan nöbetine katıldığını belirten Yalçın "Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz işgal hareketi Türkiye için atan kalpleri birleştirdi. Sudan ile kardeşliğimizi pekiştirdi." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye mazlum milletlerinde de barınağı ve umududur"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise darbe girişiminin İslam dünyasını tedirgin ettiğini ve başta Filistin ve Sudan olmak üzere pek çok ülkede, 15 Temmuz gecesi ve sonrası Türkiye halkı için toplu dualar yapıldığı kaydetti.

"Türkiye'nin sadece 80 milyonun değil, diğer İslam ülkelerinin de mazlum milletlerin de barınağı ve umududur" diyen Arslan, Hartum'da Türk bayraklarını dalgalandırmaktan onur duyduklarını ifade etti.

Arslan, "Türk halkı ile Sudan halkı arasındaki dostluk bir kez daha vücut buldu. FETÖ'nün ülkemize yaptığı hainliği tüm dünyaya anlatmak için başka ülkelerdeki bu tür organizasyon ve etkinliklere de katılacağız" ifadesini kullandı.

Etkinliğe Sudan'da yaşayan Türkler de dahil yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber