MEB müsteşarı YİBO sorunlarını yerinde görmek istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 22:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necati Birinci, Ankara'nın Beypazarı ilçesi Karaşar beldesinde bulunan İsmail Hakkı Tonguç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) incelemelerde bulundu.

Necati Birinci, beraberinde Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeki Eryücel ile birlikte geldiği İsmail Hakkı Tonguç YİBO'da, okul yöneticileri, öğrenciler, Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İlhan Sarıca ve eğitim gönüllüsü 89 yaşındaki Saadet Berna ile görüştü.

Birinci, Karaşar'daki YİBO'nun sorunlarını yerinde görmek üzere geldiğini ifade ederek, bu tür okullarda görev yapmanın zor olduğunu söyledi.

Okuldaki öğretmenlerle ve öğrencilerle görüşerek onların sorunlarını dinlediğini ifade eden Birinci, ?Okulda bazı sorunlar olduğunu tespit ettik. Bu sorunları kısa sürede çözeceğiz. Öğretmenlerimiz burada özverili bir şekilde görevlerini yapmaktadırlar, bazı problemler var, onları çözeceğiz? diye konuştu.

İsmail Hakkı Tonguç YİBO Müdürü Selma Ergül de yaptığı açıklamada, okulda 14 öğretmenin görev yaptığını ve 97 öğrencinin öğrenim gördüğünü bildirdi. Yatak kapasitesi 200 olan yurtta da 69 öğrencinin kaldığını ifade eden Ergül, zor koşullar altında öğrencilere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Bu arada Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İlhan Sarıca ve beraberindekiler, Birinci'nin okuldaki incelemelerinin ardından öğrencilere giyecek yardımı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber