Suçlanan doktor ve hasta yüzleşti, gerçekler ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Numune Hastanesinde 16 yaşındaki A.F.G'nin testis ultrasonu çekmediği iddia edilen kadın radyoloji uzmanı Kezban A, iddialara tepki gösterdi. Kadın doktor, hastaneye getirilen A.F.G'nin testisinin renkli dobler ultrasnografisini (USG) çekti

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mersin'in Mut İlçesine bağlı Topkaya köyünden getirilen A.F.G, Konya Numune Hastanesinde Sağlık Bakanlığının müfettişlerine yaşadıklarını anlattı.

Hastanede uzun ve detaylı süren görüşmenin tamamlanmasının ardından A.F.G, hastane görevlileri tarafından Radyoloji Ünitesine götürüldü. A.F.G, burada daha önceden testis ultrasonunu çekmediği öne sürülen Dr. Kezban A. ile karşılaştı.

Kezban A, yakından ilgilendiği A.F.G'ye ''Beni daha önce gördün mü? Senin ultrasonunu geldin de ben çekmedim mi?'' diye sordu. A.F.G, Dr. Kezban A'yı ilk defa gördüğünü söyledi.

Hastanın USG'sini çekerek inceleyen Kezban A, mevcut testiste hiçbir sorun olmadığını sağlıklı göründüğünü söyledi.

AA muhabirinin kendisi hakkındaki iddialara ilişkin sorularını yanıtlayan Kezban A, medyada yayınlanan haberleri görünce çok şaşırdığını söyledi.

-''BU DURUMA SADECE GÜLÜYORUM''-

İhtisası 1998 yılında kazandığını ve 2002 yılında tamamladığını anlatan Kazban A, 2003 yılından bu yana Konya Numune Hastanesinde görev yaptığını kaydetti.

Uzman olarak işe ilk başladığı zamanlarda özel görüntüleme merkezlerinde de çalıştığını ve her türlü hastayla ilgilendiğini ifade eden Kazban A, şöyle devam etti:

''Bugüne kadar ne hasta ne de kendimi rencide edecek bir olay başıma gelmedi. Şimdi bu duruma sadece gülüyorum. Bu ne hekimlik ahlakına yakışır, ne ben insanım diyen birine... Yok erkek hastayı ben bekletiyormuşum. Burada 80-100 hasta oluyor. Numaratör belli. Sıra belli. Gelen hastada hakkını biliyor. Elinde sıra var. Acil haricinde sıranın önüne kimse alınmıyor. Acil ise acilden gelir veya servis ya da poliklinikteki doktor arkadaş acil olduğunu düşünüyorsa acil kaşesini basar ve bizimle görüşür. Biz de sıranın önüne alır çeker göndeririz.''

-''GÖREVİNİ YAPMAYAN BİR HEKİM DEĞİLİM Kİ...''-

Olay günü sabahleyin A.F.G. yatan hasta statüsünde geldiği için randevusunun verildiğini belirten Kezban A, şunları kaydetti:

''Burada çalışan hekim arkadaş 18.00'den 08.00'e kadar acil vakalar için radyolog istediği zaman, sorumlu icapçı radyalogu çağırır. Acil düşünülmediği için icapçı çağrılmamış, ertesi gün de acil düşünülmediği için bizim buradan randevu almış. Hasta geldikten sonra sekreter arkadaş hasta kimlik numarasını girer, biz neye bakacağız o çıkar. Biz de o tetkikleri yaparız. Bizim normalde bir disiplinimiz var, sıranın önüne kimseyi almayız.''

''Doktoru hastasının acil olduğunu düşünüyorsa acil olduğunu icapçı hekime iletmek zorunda'' diyen Kezban A, ''Kesinlikle onun sorumluluğundadır. Bizim telefon hatlarımız var. İlk baştan beri durum çok komik. Ben üzerime alınmıyorum. Görevini yapmayan bir hekim değilim ki üzerime alınayım'' dedi.

Erkek şoförün aracına binmediğine ilişkin iddiaların da asılsız olduğunu belirten Kezban A, ''Bu meselede nereden çıkıyor? İcapçı olduğumuz zaman hastaneden ambulans çağırırız, gelir bizi getirir. Ama kendim gidip geliyorum. en güzel şekilde işimi yapıyorum. Ambulansı da meşgul etmiyorum'' diye konuştu.

Kezban A, herkesin işin aslını bildiğini bu durumu vicdanlara bıraktığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber