MEB'de değişen bir şey yok. Yargı kararları uygulanmıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ağustos 2016 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'de değişen bir şey yok. Yargı kararları uygulanmıyor

Danıştay İkici Dairesi 2016/287 Esas No kararında Yönetici görevlendirme yönetmeliğinin bazı maddeleri durdurulmuştu. http://www.memurlar.net/haber/587422/

Bu maddeler özetle;

Süresi dolan müdürlere süre uzatımı için verilen 8 ilave puan

Süresi dolan müdür yardımcıları/başyardımcılarına tanınan inha ile müdür yardımcılığına devam edebilme hakkı.

Bu kararın ardından MEB bir açıklama yayınlayarak müdürlerin görevlendirmelerine devam edin. Fakat mahkeme kararı ile durdurulan 8 ilave puanı vermeyin.

Müdür yardımcısı görevlendirmeleri için ise beklenmesi talimatını vermişti.

Akabinde sınavda Atatürkçülük soruları sorulmamasına ilişkin Danıştay kararı geldi.

MEB gelen yoğun baskılar üzerine 15 Temmuz'da bir açıklama yayımlayarak yeni bir takvim ortaya koydu. http://www.memurlar.net/haber/596302/

Takvim sınava dayalı görevlendirmelerin yapılmasına ilişkin idi.

Bugünlerde kontenjanlar yani münhal kadrolar belirlenirken farklı uygulamalar görmeye başladık.

Örneğin Adana ili:

"2016 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzun 2.20 maddesinde; "Eğitim kuramlarındaki yöneticilik görev süresi, 12 Haziran 2015 tarihi itibariyle sona eren ve o tarihte yürürlükte olan Yönetmeliğin yargı kararı ile durdurulması sebebiyle haklarında işlem yapılamayanlardan, gerek görevinden ayrılan ve gerekse halen görevine devam eden müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından şartları taşıyan ve uygun görülenlerin görev süreleri Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin 5 inci fıkrası kapsamında uzatılabilecektir." denilmektedir Bundan dolayı 12/06/2015 ve 17/06/2016 tarihi itibari ile müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevi sona erenlerin ekte gönderen excel tabloyu doldurarak 11/08/2016 tarih ve saat: 09.00'a kadar gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim."

açıklamasını yapmış.

Osmaniye İli ise;

"ot 2:Milli Eğitim Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu 2016- 2.12 ve 2.20 maddelerinde belirtilen 17/06/2016 ve 12/06/2015 tarihi itibari ile göre süresi dolan müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından şartları taşıyan ve uygun görülenlerin görev süreleri Yönetmeliğin 24. Maddesinin 5. fıkarası kapsamında uzatılabilecektir maddeleri gereği görev süresi dolan ve idarecilerden görev süreleri uzatılabilecek durumda olanların okul/kurumları için duyuruya çıkılmamıştır."

http://osmaniye.meb.gov.tr/www/yazili-sinava-dayali-mudur-yardimciligibasyardimciligi-gorevlendirmeleri/icerik/1070

açıklamasını yapmıştır.

Buradan da anlaşılmaktadır ki Danıştay kararı uygulanmamakta sınavsız görevlendirmenin yolu açılmaktadır.

Yani bir kez daha yargı kararı pas geçilmiştir.

Tüm olanlara rağmen maalesef yanlışlıklardan ders çıkarılmamaktadır.

Bu konuda bakan Sayın İsmet YILMAZ'la ilgili olumlu beklentiler de adeta boşa çıkmaktadır.

Kariyer Liyakat esas alınsın, objektif kriterler konulsun,önc hukuk kurallarına uyulsun, yargı kararları uygulansın hatta bu noktada MEB öncülük etsin denildikçe maalesef aksi uygulamalar görülüyor.

Bunun ilk örneğini da önce MEB, davayı kazanan müdürleri sürmekten vazgeçti gibi" http://www.memurlar.net/haber/597942/

Başlığıyla yaptığımız haberin hemen ardından dava kazanan ilçe müdürlerinin görevden alınmasına şahit olduğumuz gibi. Evet maalesef gibi...

İşin ilginç yanı her şey kapalı kapılar ardından gizli kapaklı yapılmaktadır. Madem ki böyle bir karar aldınız ve bu kararı doğru buluyorsunuz (kimse yanlış olduğunu bile bile karar vermeyeceğine göre...) o zaman neden kamuoyu ile paylaşmazsınız? Siteye bir açıklama koymak bu kadar mı zor?

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber