Devlet tüp bebek masrafını ödesin

Haber Giriş : 17 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Normal yollarda çocuk sahibi olamayan ancak bir sosyal güvenlik kuruluşuna üye olan dar gelirli çiftler, tüp bebek sahibi olurken tüm masrafların sosyal güvenlik kuruluşları tarafından ödenmesini istiyor. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur gibi sosyal güvenlik kuruluşları ise tüp bebek sahibi olmak üyelerinin, sadece tahlil ve ilaç masraflarını ödüyor.

Tüp bebek, ilk denemede çocuk olmayan bir kaç kez denenmesi gereken masraflı bir yöntem. Tüp bebek için yapılan her deneme, başvurduğu tüp bebek kuruluşuna göre, 2 milyar 500 milyon lira ile 8 milyar liraya mal oluyor.

Normal yollarla çocuk sahibi olamayan Emine ve Ahmet Akbulut çifti de, maddi yetersizlikler nedeniyle tüp bebek yöntemini yaptıramayan çok sayıda aileden sadece biri. 18 yıldır bebek hasreti çektiklerini belirten Akbulut çifti, "Tek isteğimiz çocuğu olmayan ailelerin ilk tüp bebek masrafının sosyal güvenlik kuruluşunca karşılanması" dediler.

Tüp bebekle ilgili bir rapor hazırlayan Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Necla Güler de, çocuksuz ailelere tüp bebek olanağının sağlanmasının bir vatandaşlık hakkı olduğunu savundu.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber