Adil Öksüz'ü Jandarma kaçırtmış

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik noktası ve ismi, Akıncı Üssü ile Adil Öksüz... İhanet şebekesinin sivil ayağının en önemli isimlerinden olan Öksüz her yerde aranıyor. O dehşet gecesinin ardından gözaltına alınan Öksüz'ün daha sonra serbest bırakılmasıyla ilgili çok şey yazıldı, çizildi. Ancak, o sıcak saatlerde neler yaşandığına dair ayrıntılar ortaya çıkmamıştı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ağustos 2016 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adil Öksüz'ü Jandarma kaçırtmış

Murat Kelkitlioğlu

Peki, ihanet şebekesinin bu kadar önemli bir ismi nasıl oldu da elini kolunu sallayarak kayıplara karıştı? Akıncı Üssü imamı kendi maharetiyle mi, yoksa yardım alarak mı firar etti?

İşte, bu soruların peşine düştük ve çok ilginç bilgilere ulaştık.

Öksüz, işgal girişiminden çok önce, Akıncı Üssü'ne yakın olmak için, üsse yakın bir yerden, Kahramanmaraş'ta yaşayan amcasının adıyla bir ev kiraladı.

Neden mi orayı seçti?

Çünkü orası jandarma bölgesiydi. Paralel çete jandarmada güçlü olduğu için rahat hareket edebilecekti. Nitekim öyle oldu. Öksüz, yakalandıktan sonra jandarmadan çok büyük yardım aldı.

RAHATÇA KAÇTI

Bu yardımın 2 aşaması var.

İlk aşaması yakalandıktan sonra devreye sokuldu. Hazırlanan bilgiler jandarmadan gelmişti. Yani dosyasında hiçbir suçu olmayan, arsa bakan bir işadamı gibi gösterilmişti. Dolayısıyla serbest bırakıldı. Jandarma ilk görevini başarıyla tamamlamıştı.

Planın ikinci aşaması da, ortadan kaybolmasına ilişkindi. Jandarmanın rahatlıkla adliyeden çıkmasına yardımcı olduğu hain imam daha sonra uçakla İstanbul'a gitti, oradan da kayıplara karıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber