Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 61 personel görevden uzaklaştırıldı

AİBÜ Rektörlüğü: "Üniversitemizde yapılan çalışmalarda, 20-21 Temmuz 2016 tarihinde 42 personel, 12 Ağustos 2016 tarihinde 19 personel olmak üzere, toplamda 57 akademik ve 4 idari personel görevden uzaklaştırılmış olup, ilgililer haklarında idari ve adli süreç başlatılmıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2016 16:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 61 personel görevden uzaklaştırıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğünden, üniversitede yürütülen çalışmalarda, 20-21 Temmuz 2016 tarihinde 42 personel, 12 Ağustos 2016 tarihinde 19 personel olmak üzere 57 akademik ve 4 idari personelin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, üniversite olarak devlete ve millete karşı girişilen menfur darbe girişimini tertip eden, destekleyen veya bu ihanet ve terör şebekesi ile iltisaklı, irtibatlı ya da müzahir olan tüm unsurlarla mücadelenin çok daha etkili ve süratli bir şekilde yürütülmesinin, kamu düzeni ve güvenliği açısından büyük önem taşıdığının bilincinde olunduğuna değinildi.

Açıklamada, "Üniversitemizde yapılan çalışmalarda, 20-21 Temmuz 2016 tarihinde 42 personel, 12 Ağustos 2016 tarihinde 19 personel olmak üzere, toplamda 57 akademik ve 4 idari personel görevden uzaklaştırılmış olup, ilgililer haklarında idari ve adli süreç başlatılmıştır. Ayrıca sürece ilişkin çalışmalar da yoğun bir şekilde ve titizlikle devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

- "FETÖ elebaşının doktorunun üniversiteyle bağlantısı yoktur"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in özel doktoru olduğu iddia edilen eski AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yazıcı ile ilgili olarak da açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diğer yandan, daha önce de mükerrer kez gündeme gelen ve en son olarak bir haber programında dile getirilen Mehmet Yazıcı'nın, üniversitemizde öğretim üyesiyken Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmesi konusu çarpıtılmaktadır. Mehmet Yazıcı, 10 Ağustos 2013 tarihinde 3 ay süreyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından aldığı bursla Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmiştir. Adı geçen öğretim üyesinin 2 kez olmak üzere 2 aylık yıllık izin talepleri uygun görülmemiş, aylıksız izne ayrılmış ve izinlerin kabul edilmemesine müteakip istifa etmiştir. Kendisi ile ilgili idari ve adli süreç ayrıca devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber