Karın ağrısı diye gitti, böbreğinde 550 gram tümör çıktı

Cizre'de şeker ve tansiyon hastası Besna Kültür'ün böbreğinden 10 santimetre uzunluğunda 550 gram ağırlığında tümör alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2016 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karın ağrısı diye gitti, böbreğinde 550 gram tümör çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde şeker ve tansiyon hastası Besna Kültür'ün (50) böbreğinden, 10 santimetre uzunluğunda 550 gram ağırlığında tümör çıkarıldı.

Kültür, 3 yıl önce teşhis edilen "böbrek tümörü" nedeniyle Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesine başvurdu. Kültür, hastanede görev yapan Üroloji Uzmanı Opr. Dr. İsmail Başıbüyük'ün başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu.

Şeker ve tansiyon hastası Kültür'ün böbreğinden 10 santimetre uzunluğunda 550 gram ağırlığında tümör çıkartıldı.

Opr. Dr. Başıbüyük, yaptığı açıklamada, başarılı ameliyat sonucunda hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Böbreğin tamamen alınmamasının şeker ve tansiyon hastalarında önemli olduğuna dikkati çeken Başıbüyük, şunları söyledi:

"Bu hastalıklara bağlı böbrekler zaten yıpranacaktır. Bu tip hastalarda özellikle sadece tümörü çıkarıp böbreği yerinde bırakabilmek, hastaların tansiyon ve şekere bağlı böbrek yetmezliğine gidişini azaltacaktır. Böbrek tümörlerinde kitlenin boyutu arttıkça sadece kitlenin çıkarılabilme ihtimali azalır. Bu zor ameliyatı 10 santimetrelik böbrek tümörünü sadece tümörü çıkarıp böbreği yerinde bırakacak şekilde tamamladık. Bizim hastamız böbrek tümörlerinin görüldüğü yaş grubuna göre biraz daha genç durumdadır. Ama hastamda tansiyon ve şeker hastalığı gibi dikey iki hastalık var. Özellikle şeker hastalığı hem tümörün olduğu böbreğin hem de karşı böbreğin ilerideki dönemde eğer şekerine dikkat etmezse ve daha önceki dönemlerde de dikkat etmediği için fazlaca yıpratacaktır. Hastanın böbreğini alsaydık şeker ile mücadele edecek tek bir böbreği kalacaktı. Bunun önüne geçebilmek için sadece tümörlü dokuyu çıkarttık ve kalan böbreği içeride bırakmayı tercih ettik."

Besna Kültür, 3 yıldır böbrek sancısıyla yaşadığını belirterek, sağlığına kavuştuğundan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Kültür'ün kızı Mevlide Elçi de yapılan ameliyatla annesinin eski sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber