Tabip Odası'ndan doktor döven futbolcuya kınama

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS Tabip Odası Başkanlığı, Sivassporlu futbolcu Gökhan Bozkaya'nın çocuk acil servisinde görevli doktor Ömer Faruk Güzelimdağ'a saldırmasını protesto etti. Oda Başkanı Fahrettin Göze, ?Hekimlere yönelik saldırılara bir yenisi eklendi? dedi.

Önceki gün meydana gelen olayda Sivasspor'un orta saha oyuncularından Gökhan Bozkaya 1 hafta önce doğan ve sarılık teşhisi konulan kızı Zeynep'i eşi Yasemin Bozkaya ile birlikte Sultan 1'inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'ne götürülmüştü. Bebeğin bekletilmesi nedeni ile çıkan tartışmada Bozkaya, Çocuk Acil Servis'te görevli doktor Ömer Faruk Güzelimdağ'a yumruk atarak sağ gözünün morarmasına ve elmacık kemiğinin kırılmasına neden olmuştu. ;

Olayla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Sivas Tabip Odası Başkanı Fahrettin Göze, hekimlere yönelik saldırıların çeşitli şekillerde sürdüğünü belirterek, ?Genelde sağlık hizmetlerine özelde hekimlere yönelik fiili ve sözlü saldırılara bir yenisi eklenmiştir. Meslektaşımız şehrimizin güzide takımında futbol oynadığını söyleyen bir kişi tarafından fiili saldırıya uğramış ve hastanede müşahade altına alınmıştır. Üzüntümüz büyüktür. Adli mercilere intikal eden bu olayda, adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Saldırıyı yapan kişinin başarılarıyla övündüğümüz ve uluslararası başarılar beklediğimiz güzide kulübümüzün mensubu olması üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır. Kamuoyuna mal olmuş kişilerin daha dikkatli, sabırlı ve sağduyulu olması gerekir. Saldırıya uğrayan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber