Bakan Aksu: Başbakan korumalarına soruşturma açılmadı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın `Hipoglisemik şoku' (kan şekerinin düşmesi) geçirip hastaneye yetiştirilmesi olayı ile ilgili TBMM'ye verdiği yazılı soru önergesini yanıtlarken "Herhangi bir personel hakkında soruşturma açılmadı" dedi

21.12.2006

CHP'li Tandoğdu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması için TBMM Başkanlığı'na, `Başbakanın rahatsızlığında yaşanan olaydan sonra soruşturma açılıp- açılmadığına ilişkin' başlıklı 5 maddelik yazılı soru önergesi verdi. Tandoğdu, önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Ekim'de `Hipoglisemik şoku' yaşaması ardından, Başbakan'la yakın çalışan korumalarının durumu ile devlet adamlarına acil durumlarda tıbbi müdahalenin nasıl yapılacağı konusunun yeniden tartışıldığını hatırlattı. Tandoğdu, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Bu olay ardından Başbakanlık korumaları için soruşturma açılmış mıdır? Soruşturma sonucunda ne olmuştur? Başbakan'ın korumalarının ve şoförünün değişmesi söz konusu mudur? Başbakanlık korumalarının, Başbakan'ın makam arabasının camlarını balyozla kırması, güvenlik kapılarının kilitlenmesi, anahtarının unutması konusunda disiplin ve idari yönden herhangi bir kişiye cezalandırma yapılmışmıdır? Başbakanlık başta olmak üzere devlet adamları için özel bir sağlık sistemi oluşturulması düşünülmekte midir? Daha önce Başbakanlıkta oluşturulmuş olan Mavi Çağrı Sistemi'nin yeniden gündeme gelmesi söz konusu mudur? Konuyla ilgili kanuni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda yapılan bir çalışma mevcut mudur?"

SORUŞTURMA AÇILMADI

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu bu sorulara ilişkin verdiği yanıtta Başbakan Erdoğan'ın şok geçirmesi ve hastaneye yetiştirilmesi olayı ile ilgili olarak herhangi bir personel hakkında soruşturma açılmadığını bildirirken, diğer soruları yanıtsız bıraktı.

TÜRKLER'LE EVLENEN YABANCILAR

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği diğer soru önergesinde ise, son 5 yıl içinde Türk vatandaşları ile evlenen yabancı kadınların sayısını, uyruklarını ve bu evlilikler arasında anlaşmalı ya da hileli olup- olmadığını, böyle bir tesbit yapıldıysa da ne gibi işlem yapıldığını sordu.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bu sorularaverdiği yanıtta söyle dedi:

"Türk vatandaşlarıyla evlenen yabancı uyruklu kadınların yıllara göre sayısı, 2002 yılında 17 bin 508, 2003 yılında 12 bin 795, 2004 yılında 12 bin 606, 2005 yılında 10 bin 319 ve 2006 yılının ilk 6 ayında ise 5 bin 243'tür. Anlaşmalı veya hileli evlenmelerla ilgili istatistiki bilgi bulunmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber